Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

De 'superfood' spirulina: dít zijn de gezondheidsvoordelen ervan

Gojibessen, kurkuma, boerenkool… De lijst met superfoods blijft maar groeien. Steeds vaker hoor je over de eindeloze gezondheidsvoordelen van deze producten. En nu is er een nieuwe hype in het spel: spirulina.

En dít zou het voor je kunnen doen.

Advertentie

Wat is het?

Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg en vermoedelijk 1 van de eerste plantvormen op aarde. Dit organisme bestaat namelijk al zo’n 3,6 miljard jaar en heeft niet veel nodig om te groeien. Enkel mineraalrijk water en zonlicht. Spirulina groeit dan ook voornamelijk in Mexico en bepaalde delen van Afrika. Inmiddels is het in Nederland te verkrijgen in pil- en poedervorm.

Wat zit erin?

Het innemen van spirulina kan je talloze gezondheidsvoordelen opleveren. Dit komt door de voedingsstoffen die het product bevat. Spirulina zit boordevol vitaminen, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren, essentiële vetzuren, mineralen en eiwitten. Voor 60% tot 70% bestaat de spirulina uit deze eiwitten. Spirulina is dan ook een veelgebruikt supplement onder vegetariërs en veganisten omdat de eiwitten die zij tekortkomen door het gebrek aan dierlijke producten, makkelijk aangevuld kunnen worden met spirulina.

Wat doet het voor je?

Al deze voedingsstoffen kunnen een hoop doen voor je lijf. Zo werken de antioxidanten ontstekingsremmend en kan spirulina daarbij je bloeddruk en cholesterol verlagen. Ook versterkt het je immuunsysteem. Daarbij bevordert het je spierkracht en uithoudingsvermogen. Daarmee is het niet alleen een fijn supplement voor veganisten en vegetariërs, maar voor iedereen die zijn gezondheid een beetje wil verbeteren. En hé, dat is nooit weg in deze tijd, toch?

En omdat het niet alleen belangrijk is om fysiek gezond te blijven, geeft Dokter Rutger een aantal tips om ook mentaal fit te blijven in tijden van corona.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Happy healthy. Beeld: iStock. 

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien