Springrolls
Voor 10 stuks
- ca. 250 g gerookte kip, in reepjes
- 1-2 el Japanse sojasaus
- snufje gemalen komijn
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 200 g taugé
- 10 rijstvellen, circa 20 cm doorsnede
- 1 wortel, in reepjes
- ½ dunne courgette, ongeschild, in reepjes
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 2 el verse korianderblaadjes
Bereidingswijze:
- Meng kip, sojasaus, komijn en gember en laat de smaken 10 min. intrekken.
- Dompel de taugé even in kokend water en laat direct uitlekken.
- Week de rijstvellen volgens gebruiksaanwijzing in heet water en spreid ze op het werkvlak uit.
- Verdeel de taugé, wortel, courgette, kip, lente-ui, chilipeper en koriander over de rijstvellen.
- Rol de gevulde vellen op, sla daarbij de zijkanten naar binnen.
- Serveer ze met sojasaus of pikante chilisaus.
Bereiden: circa 30 min. Circa 90 kcal p.st.