Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Regen en wind: tijd voor een lekkere stamppot

Van dit winterweer krijg je toch spontaan zin in stamppot? We hebben een fijn recept voor je met zomerse ingrediënten zoals spinazie, doperwtjes en andijvie. En de worst? Die vervangen we door een stukje gerookte zalm. Een zomerse stamppot in de winter!

Dit heb je nodig voor 4 personen

Advertentie

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 150 gram gerookte zalm in stukjes (gebruik eventueel gewoon snippers)
  • 300 gram spinazie
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 200 gram tuinerwten (uit de diepvries)
  • 200 gram hüttenkäse
  • bosje bieslook, fijngehakt
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Zo maak je het

Kook de aardappels in ruim water met zout in 20 minuten gaar en voeg de laatste 5 minuten de doperwten aan de pan toe. Verhit een wok, was de spinazie en snijd grof. Bak de spinazie met aanhangend water 2 minuten al omscheppend om, tot de spinazie net is geslonken. Giet de aardappelen en de doperwten af en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de zalmstukjes, spinazie en andijvie toe aan de aardappelen in de pan. Zet het deksel erop en laat 5 minuten doorwarmen. Stamp het mengsel grof, voeg de hüttenkäse en de bieslook toe.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg, als de stamppot te droog is, wat kookvocht toe.

Bereiden: 40 min. Ongeveer 388 kcal per persoon.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Schrijf je dan in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief .

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Eric van Lokven
 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien