Stamppot van rauwe andijvie met geitenkaas en honing-tijmjus
Gezonder dan je denkt!
Groene groenten zijn goed voor het geheugen, vooral bladgroenten. Twee keer per dag groene bladgroenten eten, stopt de afname van het denkvermogen met 35%! Daarnaast helpen groene groenten om de kans op diabetes type 2 te verlagen.
Ingrediënten
Voor de stamppot
800 gram gesneden andijvie
1,5 kilo aardappels
3 bosuien of 1 gesnipperde ui
1,5 dl. Melk
Voor de honing-tijmjus
50 gram Boter
250 gram geitenkaas
1 zakje juspoeder
2 takjes tijm
2 eetlepels honing
Peper en zout
Nootmuskaat
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Kook ze ongeveer 20 minuten in ruim water met een snufje zout.
Snij de bosuien in fijne ringen, of snipper 1 ui. Laat de melk, boter en 50 gram geitenkaas rustig smelten in een pan. Fruit een deel van de ui samen met de tijmblaadjes lichtjes aan in de pan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe (kijk op de verpakking) en wanneer dit kookt, voeg je de juspoeder toe. Laat het een minuut doorkoken en voeg dan de 2 eetlepels honing toe. Laat het geheel even pruttelen.
Zijn de aardappelen gaar? Giet ze dan af en stamp ze terwijl je de melk toevoegt. Als je een mooie gladde massa hebt, voeg je de andijvie toe. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer als laatst de resterende bosui of gesnipperde ui erdoor. Schep het geheel in een schaal en brokkel de rest van de geitenkaas over de stamppot. Serveer de jus apart.
Tip
Voeg, voor nog meer smaak, 3 eetlepels grove mosterd toe.
Bron: Germ Postma – Broodjesbalie.nl