Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Gezond(er) bakken: sticky dadelcake

Sticky toffee pudding is onweerstaanbaar: een plakkerige dadelcake met een zoete, volvette karamelsaus. Deze variant wordt bereid met volkorenmeel en overgoten met een karamelsaus van kokosbloesemsuiker en kokosmelk. Net zo zoet, net zo sticky.

Dit zijn de ingrediënten voor 6 -10 personen:

Advertentie

  • 250 dadels, ontpit
  • 1 sinaasappel, de rasp
  • 1½ tl baking soda
  • 375 ml kokend water
  • 3 eieren
  • 240 g kokosbloesemsuiker
  • 225 g volkorenmeel
  • 400 g kokosmelk
  • Griekse yoghurt
  • gehakte amandelen
  • Extra: 6 tot 10 kleine bakvormpjes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de dadels met de sinaasappelrasp, baking soda en kokend water in een kom en laat het 10 minuten staan tot de dadels zacht zijn. Prak de dadels vervolgens met een vork tot ze uit elkaar vallen. Doe de eieren met 40 gram kokosbloesemsuiker in een schaal en klop met een mixer luchtig. Meng de volkorenmeel door het dadelmengsel en roer goed door. Voeg in 2 delen de luchtig geklopte eieren toe aan het dadelbeslag en schep voorzichtig door tot het geheel goed is gemengd. Schep het beslag in ingevette bakvormpjes en bak ze 15-20 minuten in de oven. Meng de kokosmelk met de rest van de kokosbloemsuiker (200 g) in een ruime pan en breng het rustig aan de kook. Laat het al roerende 15-20 minuten zacht doorkoken tot er een lopende karamelsaus ontstaat. Eet de dadelcake lauwwarm, overgoten met kokoskaramel, een lepel Griekse yoghurt en gehakte amandelen.

Bereidingstijd: 30 min. Oventijd: 20 min.

Styling: Cyn Ferdinandus. Recepten & Fotografie: Victor de Launay.

dadelcake

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien