50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Stoofperen van oma: zó maak je ze

Het is dé tijd van het jaar voor winterse stoofperen. Maar hoe maak je die ook alweer?

Wij hebben het makkelijkste en lekkerste recept voor rode stoofpeertjes. Simpel en toch feestelijk.

Advertentie

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 kg stoofperen
  • 50 g suiker
  • 1 l rode wijn
  • 1 kaneelstokje, of 1 tl gemalen kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 2 stukken steranijs
  • 1 stuk citroenschil
  • 1 laurierblaadje

Bereiding:

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan.
  2. Doe de peertjes in een ruime pan en voeg de wijn, suiker, kaneel, steranijs en kruidnagel toe. Breng aan de kook.
  3. Voeg eventueel citroenschil en/of laurier toe.
  4. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud.

Witte stoofpeertjes
Maar je kunt ook kiezen voor de lichte variant. Die witte peertjes maak je uiteraard niet met rode wijn, maar met witte wijn. Je doet hier dan kaneel bij, vanille en suiker. De rest van de bereiding is praktisch hetzelfde.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien