Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Aha: zoveel suiker zit er in een chai latte van een koffietentje

Een chai latte is het ideale herfstdrankje. Het is kruidig, lekker warm, maar alleen niet zo gezond. Voor veel mensen zal dit als een verrassing komen. In een chai latte zit namelijk een hoop suiker. 

Chai is onder meer het Pakistaanse, Indiase, Afghaanse, Iraanse, Armeense, Russische, Albanese en Turkse woord voor thee. Onze chai lattes kun je eigenlijk helemaal niet vergelijken met het oorspronkelijk drankje. Vaak is er ook een stuk meer suiker aan toegevoegd.

Advertentie

Ingrediënten

In een chai latte die je bestelt bij een koffietentje zit meestal een mengsel van zwarte thee, kruidnagel, kardemom, zwarte peper, nootmuskaat, kaneel, gember en soms vanille. Dit goedje wordt vervolgens door een glas warme melk geroerd.

Suiker 

Het ligt er natuurlijk aan waar je een chai latte bestelt, maar bij Starbucks zitten er maar liefst 20 theelepels suiker in een glas.

Veel horecazaken maken gebruik van het bekende merk David Rio. In een glas van deze chai zit gemiddeld 18 gram suiker. Dat is bijna hetzelfde als een glas cola. Let wel op: er zijn ook suikervrije varianten van dit merk.

Verschillende merken

Een ander merk dat veel wordt gebruikt, is Drink me chai. Hier zit 9,7 gram suiker in per glas. In het merk Bondi chai zit zo’n 10 gram suiker per glas.

Het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om zo nu en dan van een chai latte te genieten, maar het is vaak een minder gezonde optie dan de meeste mensen denken.

Libelle Challenge: Ik at een week lang suikervrij en dit leverde het mij op

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

Libelle Special Editie 8: Libelle Lekker
Libelle Special Editie 8: Libelle Lekker
€ 4,99
BEKIJK

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Metro. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien