Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waar zit meer suiker in: een kop warme chocolademelk of een bakje vruchtenyoghurt?

Als je het allemaal gezond wilt aanpakken qua voeding dan zijn er tóch altijd etenswaren waar je je over kunt verbazen.

Want al denk je gezond te doen met bijvoorbeeld een kopje vruchtenyoghurt: schijn bedriegt.

Advertentie

Lekker laten staan
Zo kan een kom van 245 gram vruchtenyoghurt tot wel bijna 30 gram suiker bevatten, wat gelijk staat aan bijna 8 suikerklontjes. En da’s niet niks. Zeker niet als je het vergelijkt met een geliefd drankje voor in het najaar: warme chocolademelk. Je zou denken dat je behoorlijk zondigt als je dit drinkt en ergens is dat ook wel zo. Maar er zit wel mínder suiker in dan in een bakje vruchtenyoghurt.

In chocolademelk zitten veel eiwitten en calcium. Maar het is eigenlijk niets meer dan melk met cacaopoeder en suiker. We wéten niet eens hoe echte chocolademelk smaakt, want we zoeten het altijd. En in één mok zitten dan ook ongeveer vijf klontjes toegevoegde suiker. En dan hebben we ’t nog niet eens over de slagroom die de kop siert. Maar ’t is wél wat minder dan in het ontbijt van velen. Goed om te weten, toch?

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Optimale Gezondheid. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien