Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Waar zit meer suiker in: een kop warme chocolademelk of een bakje vruchtenyoghurt?

Als je het allemaal gezond wilt aanpakken qua voeding dan zijn er tóch altijd etenswaren waar je je over kunt verbazen.

Want al denk je gezond te doen met bijvoorbeeld een kopje vruchtenyoghurt: schijn bedriegt.

Advertentie

Lekker laten staan
Zo kan een kom van 245 gram vruchtenyoghurt tot wel bijna 30 gram suiker bevatten, wat gelijk staat aan bijna 8 suikerklontjes. En da’s niet niks. Zeker niet als je het vergelijkt met een geliefd drankje voor in het najaar: warme chocolademelk. Je zou denken dat je behoorlijk zondigt als je dit drinkt en ergens is dat ook wel zo. Maar er zit wel mínder suiker in dan in een bakje vruchtenyoghurt.

In chocolademelk zitten veel eiwitten en calcium. Maar het is eigenlijk niets meer dan melk met cacaopoeder en suiker. We wéten niet eens hoe echte chocolademelk smaakt, want we zoeten het altijd. En in één mok zitten dan ook ongeveer vijf klontjes toegevoegde suiker. En dan hebben we ’t nog niet eens over de slagroom die de kop siert. Maar ’t is wél wat minder dan in het ontbijt van velen. Goed om te weten, toch?

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Optimale Gezondheid. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien