Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

We eten sushi helemaal verkeerd: vrouw laat slimme lifehack zien

Ben jij een echte sushi-liefhebber? Dan zul je vast niet geloven dat je al je hele leven sushi ‘verkeerd’ eet. Misschien is dat ook helemaal niet zo, maar het kan wél makkelijker. Dat laat een Australische vrouw in een TikTok-video zien. 

Ga jij je sushi voortaan ook zo eten?

Advertentie

Sojasaus

Het komt je vast wel bekend voor: het sushi eten is heerlijk, maar het is wel altijd een gedoe met de soja saus. Je krijgt er niet genoeg van op de sushi, of juist te veel waardoor het er vanaf druipt. En dat zorgt er natuurlijk net weer voor een vlek op de tafel (of erger: je kleding) wanneer je de sushi naar je mond brengt. Het kan anders, blijkt uit deze video.

@apriljoygoodletAsian tings 🍣 ##lifehack ##fyp ##foryoupage ##aussietreats ##fortitudevalley ##heapsgood ##sushi ##howoldwereyou♬ original sound – apriljoygoodlet

Lifehack

In de video laat ze een heuse lifehack zien, waarbij ze zegt: “De volgende keer dat je sushi krijgt, doe dan dit met je sojasaus. Graag gedaan!” Ze duwt het topje van het flesje sojasaus regelrecht in de sushi, waardoor het geklungel hiermee voortaan verleden tijd is.

Kritiek

Klinkt als een goede oplossing, maar toch was niet iedereen het hiermee eens. De Australische kreeg – naast een aantal lovende reacties – ook flink wat kritiek op deze lifehack. Sommigen vonden niet dat je sushi op deze manier hoort te eten. “Je verwoest de sushi”, reageerde iemand. Een ander schreef “Goede tip, maar het voelt fout om te doen”.

Vanaf nu kan iedereen sushi met stokjes eten!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: TikTok. Beeld: iStock

Lees meer

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien