Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Handig! Zó krijg je heel makkelijk taaie chips weer lekker knapperig

Wanneer je chips té lang bewaart, kunnen ze al gauw taai worden. Zonde! Gelukkig kun je die taaie chipjes heel makkelijk weer knapperig krijgen.

Zo’n grote zak chips krijgen we meestal niet helemaal op. Maar het komt regelmatig voor dat als je enkele dagen later nog een klein schaaltje wilt pakken, de zak niet goed dicht blijkt te zitten. Het resultaat? Taaie chips.

Advertentie

Voorverwarmen
Wacht dan nog even met weggooien, want die taaie chipjes kun je in een handomdraai weer knapperig maken. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een airfryer.

Verbranden
Verwarm de airfrayer voor op 150 graden Celsius. Zet ‘m niet te warm, want dan kan de smaak van de chips veranderen. Als de airfryer op temperatuur is, kun je de chips in een mandje doen en afdekken met een antispatdeksel. Gebruik je deze deksel niet? Dan is de kans groot dat de chips door de plan ‘vliegen’ en verbranden aan het rooster.

Afkoelen
Laat de chips ongeveer 2 minuten in de airfryer zitten. Laat de chips daarna goed afkoelen, want als de chipjes koud zijn kun je pas proeven of ze weer krokant zijn.

Nog geen airfryer in huis? Geen paniek: voor een paar tientjes heb je er al een in huis:

En voor de volgende keer alvast: is je chipszak niet in één keer leeg? Dan is dit de manier om ‘m te bewaren

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eetnieuws. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 7 maart: "Stier, spontane acties hebben consequenties"

De tarotkaart die voor zondag 7 maart is getrokken is ‘Zes van Pentakels’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: hulpvaardigheid en tolerantie. Er is balans tussen geven en krijgen. Men krijgt of geeft hulp. Liefde: wederzijdse steun. Je stimuleert elkaar, gunt elkaar het beste en haalt het beste in elkaar boven. Op het werk krijgen plannen steun, er is promotie en men kan iets waarmaken.

Advertentie

Ram

Introspectie! Krijg je normaal gesproken kriebels van dit woord, vandaag lukt het je om je aandeel in een ruzie van alle kanten te bekijken. Denk niet in goed-fout, maar: wat heb je gemeen?

Stier

Relationele spanning kan vandaag ontaarden in ruzie, of positief geworstel tussen de lakens. Kies maar! Single? Je bent minder kieskeurig dan normaal. Spontane acties hebben consequenties.

Tweelingen

Mis je de zekerheid van een vaste partner achter je? Je merkt dat je ook heel goed op jezelf kunt bouwen. Dat maakt je weer aantrekkelijk voor een potentiële geliefde. De cirkel is rond.

Kreeft

Wees niet hard voor jezelf als je het ene moment verbaal leegloopt, en het andere met rust gelaten wilt worden. Het is zo’n dag. Je gezicht vertelt het verhaal, je partner toont begrip.

Leeuw

Verplichtingen en verantwoordelijkheden gooi je in de hoek, het is tijd voor de V van Vrijheid. Bezoek vandaag kunst in de openlucht: een kasteel? Loslopende dieren in de natuur? Schilder ze!

Maagd

Relaxen, je kunt je er vandaag prima aan overgeven. Zelfs wanneer je zorgtaken hebt, voer je ze met gratie uit. Prima dag voor een charmeoffensief bij je partner, als die al ergens over klaagde.

Weegschaal

Niemand loopt over jou heen vandaag, je geeft duidelijk grenzen aan. Mensen die je dierbaar zijn, verras je met een uitspraak. Iets dat je nooit voor mogelijk had gehouden, wordt waarheid.

Schorpioen

Je komt vandaag negatiever uit de hoek dan je bedoeling is. Wees in de omgang met jongeren wijs. Geef ruimte voor eigen invulling van een plan, ook als het onverstandig lijkt.

Boogschutter

Grote kans dat een nieuwtje je plannen in de war gooit. Begrijpt je omgeving je motieven niet, neem de tijd voor uitleg. Iets wat taboe was, krijgt barsten. Misschien kan het wél?

Steenbok

Jouw voetjes-van-de-vloer mentaliteit levert broodnodige euro’s voor een plan op. Niets mis met grootse dromen, mits je werkt aan je winkel. Je tijd en energie zijn kostbaar, verspil ze niet.

Waterman

Kom je erachter dat angst je heeft tegengehouden bij iets dat je graag wilt? Pluis die bibbers eens uit. Eer ook waarvoor deze vrees je heeft behoed. Bedank ‘t en neem afscheid.

Vissen

Een vriend(in) is misschien niet meer zo close als je dacht. Je vergeeft nu gemakkelijk, maar maak wel aantekeningen over wie je helemaal kunt vertrouwen. En ben jij dat zelf ook?

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Het kabinet werkt aan versoepelingen voor over drie weken

Het kabinet zal aankomende maandag tijdens de persconferentie geen versoepelingen van de coronamaatregelen bekend maken, vertellen ingewijden. Gelukkig is er ook goed nieuws. Het kabinet werkt er wel aan om over drie weken de samenleving meer lucht te geven. 

De besmettingscijfers zijn momenteel te slecht om de maatregelen te versoepelen. Dit maakten deskundigen aan de meest betrokken ministers zaterdag in het Catshuis duidelijk.

Advertentie

Terras, school en winkels

Als de besmettingscijfers naar beneden gaan, kunnen de terrassen open en kan er ook weer fysiek onderwijs gegeven worden op de hbo’s en universiteiten. Verder wordt winkelen makkelijker door middel van een nieuw systeem: het maximale aantal klanten wordt dan berekend aan de hand van het aantal vierkante meters.

Vaccinatiebewijs of sneltest

Verder wil het kabinet kijken naar de mogelijkheid om mensen meer ruimte te geven als ze een vaccinatiebewijs hebben of een sneltest hebben gedaan met een negatieve uitslag. Het kabinet werkt nog aan een voorstel. Ingewijden vertellen dat er daarbij geen sprake mag zijn van vaccinatiedwang. Tot slot moet over drie weken buitensporten in groepsverband voor volwassenen makkelijker worden.

Avondklok

De avondklok zal voorlopig blijven gelden tot 30 maart. Eerder werd al bekendgemaakt dat de politie tijdens de verkiezingen op 15, 16 en 17 maart geen boete zal uitdelen aan mensen die vanwege werk niet vóór 21.00 uur naar het stembureau konden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: Brunopress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Slaap je slecht? Het zou zomaar aan je slaapkamer kunnen liggen

Op tijd naar bed gaan, geen alcohol drinken voor het slapengaan en weinig koffie drinken: het zijn allemaal dingen die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust. Maar wat als al deze tips niet werken? Het zou zomaar kunnen dat de inrichting van je slaapkamer dan de grote boosdoener is.

Deze vijf tips zorgen voor een rustgevende slaapkamer.

Advertentie

Geef je muur een ander kleurtje

De kleuren in je slaapkamer kunnen een grote invloed hebben op je nachtrust, dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Nationaal Sleep Foundation. Zo zouden de meeste tinten blauw een kalmerend effect hebben op je gemoedstand en brein, waardoor je ontspannen in slaap valt. Heb je liever geen blauwe muur? Een koele, neutrale kleur zoals grijs of zilver werkt ook.

Minder licht

Neem de verlichting in je slaapkamer eens onder de loep. Heb je veel grote lampen in je kamer? En geven deze een heel fel licht? Een overdaad aan fel licht kan er namelijk voor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Koop daarom een dimmer voor op je lampen of kies voor een klein leeslampje dat weinig licht geeft op je nachtkastje.

Zorg voor goede raamverduistering

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je slaapkamer zo donker mogelijk is. Zorg daarom voor een goede raamverduistering. Koop bijvoorbeeld een verduisterend (rol)gordijn. De kans is groot dat je ineens veel beter slaapt.

Andere lakens

Wanneer je nieuwe lakens koopt is het belangrijk dat je op de stof let. Mijd stoffen uit synthetische materialen zoals polyester of nylon, die je lichaamswarmte vasthouden. Kies in plaats daarvan voor een stof die beter ademt én zacht is, zoals bijvoorbeeld 100% katoen.

Vervang je kussen

Wanneer je op een slecht kussen slaapt kun je last krijgen van hoofd-schouder- en rugklachten. Een goed kussen is daarom essentieel voor een goede nachtrust. Zorg er daarom voor dat je een op een comfortabel kussen slaapt met een goede neksteun.

Déze zelfgemaakte thee zorgt voor een goede nachtrust:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: Shutterstock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met dít stuk fruit kun je uitstekend de badkuip poetsen

We hebben vaak een kast vol met schoonmaakmiddelen staan, terwijl een hoop dingen uit je keukenkastje – of in dit geval je fruitschaal – ook zijn geschikt. Met een grapefruit kun je namelijk hartstikke goed je badkuip poetsen.

Ligt er toevallig nog een grapefruit in de keuken die net niet meer lekker genoeg is voor een sapje? Gooi ‘m dan niet weg. In combinatie met zout zorg je voor een blinkende badkuip én een heerlijk ruikende badkamer.

Advertentie

Grapefruit en zout

Strooi royaal zout over een halve grapefruit en maak de badkuip vervolgens nat met water. Strooi een beetje zou over de bodem en gebruik de halve grapefruit om het bad te schrobben. Zorg dat je tijdens het schrobben in de grapefruit knijpt, zodat het sap eruit komt. Het zuur helpt de zeepresten en andere vlekken weg te krijgen en het zout zorgt voor een scrubeffect. Tot slot kun je de badkuip schoonspoelen met lauwwarm water.

Klaar met de badkuip poetsen? Met dit alledaagse middeltje worden de badkamertegels weer stralend wit

Wil jij meer lifehacks? Dat kan! Je kunt nu via je telefoon, tablet of Google Home (slimme speaker) praten met Libelle. Open de Google Assistent app op je telefoon en zeg: ‘Hé Google, praat met Libelle!’ Weten hoe je dat precies doet? Klik hier!

Libelle Voice

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien