Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Handig! Zó krijg je heel makkelijk taaie chips weer lekker knapperig

Wanneer je chips té lang bewaart, kunnen ze al gauw taai worden. Zonde! Gelukkig kun je die taaie chipjes heel makkelijk weer knapperig krijgen.

Zo’n grote zak chips krijgen we meestal niet helemaal op. Maar het komt regelmatig voor dat als je enkele dagen later nog een klein schaaltje wilt pakken, de zak niet goed dicht blijkt te zitten. Het resultaat? Taaie chips.

Advertentie

Voorverwarmen
Wacht dan nog even met weggooien, want die taaie chipjes kun je in een handomdraai weer knapperig maken. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een airfryer.

Verbranden
Verwarm de airfrayer voor op 150 graden Celsius. Zet ‘m niet te warm, want dan kan de smaak van de chips veranderen. Als de airfryer op temperatuur is, kun je de chips in een mandje doen en afdekken met een antispatdeksel. Gebruik je deze deksel niet? Dan is de kans groot dat de chips door de plan ‘vliegen’ en verbranden aan het rooster.

Afkoelen
Laat de chips ongeveer 2 minuten in de airfryer zitten. Laat de chips daarna goed afkoelen, want als de chipjes koud zijn kun je pas proeven of ze weer krokant zijn.

Nog geen airfryer in huis? Geen paniek: voor een paar tientjes heb je er al een in huis:

En voor de volgende keer alvast: is je chipszak niet in één keer leeg? Dan is dit de manier om ‘m te bewaren

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eetnieuws. Beeld: iStock

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien