Recept: Taart met yoghurtbavaroise, druiven en passievrucht

Makkelijke taartjes met het lekkerste fruit dat de zomer te bieden heeft. Het ene taartje heeft iets knapperigs, met een frisse vulling. Het andere is juist zacht, en vol van smaak. Wat ze gemeen hebben? Ze zijn stuk voor stuk zalig én voor herhaling vatbaar! Wij hebben de heerlijkste recepten van 7 Home Made Fruittaarten gevonden. Bekijk de andere vijf heerlijke taartrecepten in Libelle 37!
Benodigdheden:
– 4 eieren
– 120 g witte basterdsuiker
– snufje zout 75 g gezeefde bloem
– 25 g gezeefde maïzena
– voor de yoghurtbavaroise ½ liter slagroom
– 100 g basterdsuiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– ½ liter yoghurt
– 6 blaadjes gelatine
– 6 passievruchten
– 500 g groene
– pitloze druiven, gehalveerd
– poedersuiker voor de garnering
Hoe?
Maak eerst de bavaroise: Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf. Week de gelatine in ruim koud water in een schaaltje. Giet af, maar laat een paar eetlepels water achter in de schaal. Verwarm de gelatine met het water in een steelpannentje op laag vuur tot het is opgelost. Laat iets afkoelen. Roer dan 2 eetlepels yoghurt door de opgeloste gelatine en vervolgens dat mengsel in een keer door de yoghurt. Spatel vervolgens de slagroom door de yoghurt en schep dan alles in een spuitzak (dek anders de kom af met plasticfolie) en laat de bavaroise 4 uur in de koelkast opstijven tot gebruik.
Maak intussen de taart: Vet een springvorm van 22-24 cm doorsnede in. Beleg de bodem van de vorm met bakpapier en vet deze nog eens in. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop met een handmixer de eieren met de suiker en het snufje zout zo stijf dat het bijna wit kleurt en meer dan drie keer zo groot is geworden in volume. Dit duurt echt even dus heb wat geduld. Voeg dan in kleine delen heel voorzichtig de bloem en de maïzena toe. Schep het met een spatel voorzichtig door het beslag, zodat zoveel mogelijk lucht erin blijft. Giet het beslag in de vorm. Zet het taart direct in het midden van de oven en bak in 30-40 minuten lichtbruin en gaar. (Open de oven NIET tussendoor!) Als de taart na de baktijd in het midden niet terugveert, dan moet het nog een paar minuten terug. Laat de taart 5 minuten afkoelen in de vorm en verwijder dan de ring. Laat het nu helemaal afkoelen. De taart zal wat inzakken, maar dat hoort zo. Halveer het overlangs en klop de kruimels eraf. Besmeer de onderhelft met de helft van de yoghurtbavaroise en beleg met de helft van de gehalveerde druiven. Halveer 3 passievruchten en schep de inhoud ervan erover. Druk de tweede helft van de taart erop. Besmeer de bovenkant met de resterende helft bavaroise en verdeel de laatste druiven en passievruchten erover. Dien direct op.
Bereiden: voorbereiden 30 min. Opstijven: 4 uur. Bereiden: circa: 30 minuten.
Bekijk ook het pruimen-amandeltaartje en het soepje van de week