Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Smullen: zo maak je dit tiramisu-taartje zónder te bakken

Toetjes smaken misschien wel het allerbest als ze met liefde zelfgemaakt zijn. Neem bijvoorbeeld deze tiramisu. Heerlijk vol en romig van smaak, en je hoeft er niet eens voor te bakken.

Bekijk snel het recept!

Advertentie

Dit heb je nodig (voor 10 personen):

Voor de bodem:

  • 3 sticks mokkakoffie (Nescafé)
  • 300 ml kokend water
  • 24 lange vingers
  • rauwe cacaopoeder

Voor de hazelnoten-kokoscrème:

  • 200 g hazelnoten, geroosterd
  • 125 g grote medjoul dadels, ontpit
  • 100 g geraspte kokos
  • bakjes mascarpone (à 250 g)

Voor de mokkacrème:

  • 100 g bruine amandelen
  • 200 g grote medjoul dadels, ontpit
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 stick mokkakoffie (Nescafé)
  • 125 g mascarpone

Extra:

  • cakeblik
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • theezeefje

Zo maak je het taartje van tiramisu:

Bereidingstijd 20 min. | Wachttijd 3 uur

  1. Meng in een kom de mokkakoffiesticks met het kokende water.
  2. Bekleed het cakeblik royaal met plasticfolie, zodat je ’m straks dicht kunt vouwen.
  3. Dip 8 lange vingers met de onderkant in de koffie en leg ze met de suikerkant naar beneden in het cakeblik.
  4. Maak de hazelnoten-kokoscrème: draai de hazelnoten tot kruimels in de keukenmachine.
  5. Voeg de dadels, kokos en een mespunt zout toe. Draai tot een smeuïge pasta.
  6. Voeg nu de mascarpone toe en draai kort tot een romige crème.
  7. Verdeel de helft van de hazelnotencrème over de lange vingers.
  8. Maak nu de mokkacrème: doe de amandelen, dadels, cacao, koffiestick en 1 eetlepel water in de mengkom van de keukenmachine en draai tot een smeuïge pasta.
  9. Voeg de mascarpone toe en draai kort.
  10. Verdeel dit over de hazelnotencrème.
  11. Dip weer 8 lange vingers in de mokkakoffie en leg ze op de mokkacrème.
  12. Verdeel tot slot de rest van de hazelnotencrème erover en dek af met de laatste 8 lange vingers, gedoopt in de mokkakoffie.
  13. Bestuif royaal met cacaopoeder en vouw dicht met het overhangende plasticfolie.
  14. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker: 

Libelle Lekker: puur genieten
Libelle Lekker: puur genieten
4,99
Bestel hier

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Jacqueline Pietrowski. Receptuur: Alan Jensen.

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien