Zalm 2.0: Met dit handige trucje krokanter dan ooit

Ben je een echte visliefhebber? Dan houd je vast ook van een stukje zalm. Probeer een keer wat nieuws en geef de vis een krokant jasje voor extra smaak. Maar hoe maak je zalm krokant?
Een witvisje kun je heel makkelijk een krokant jasje geven door ‘m voor het bakken te paneren. Maar vanwege de huid ligt dat bij de zalm wat lastiger.
Extra veel smaak
TikTok staat inmiddels vol praktische lifehacks. Zo heeft Ayeh, van Cooking with Ayeh, dé tip voor een lekker krokante zalm. De video is een grote hit met meer dan 1 miljoen views. Logisch, want de truc is zo simpel dat zelfs de grootste keukenkluns dit kan. Het enige wat je nodig hebt, is wat olijfolie, zout en kruiden naar wens.
Zó bak je ‘m krokant
1. Leg de zalm eerst op een velletje keukenrol en dep ‘m droog. Snijd de vis dan horizontaal in, zodat alleen de huid losraakt in stukken van 1 à 2 centimeter.
2. Strooi er dan wat zout en olijfolie overheen en ‘masseer’ de huid zodat de olie goed kan intrekken. Doe dit uiteraard met heel veel liefde voor een extra lekker visje.
3. Verwarm nu wat olijfolie in een pan en leg de vis in de pan. Doe dit eerst met de huid naar beneden. Strooi nog wat extra zout en wat kruiden over de zalm.
4. Laat de vis ongeveer 5 minuten sissen. Als de zalm driekwart gegaard is, kun je ‘m omdraaien. Bak de zalm dan nog 1 minuut en je bent klaar!
@cookingwithayehCrispy Skin anyone?? #foryou #fyp #foryour #healthy #healthyrecipe #salmon #food #cookingtips #recipe #fish #freezeframe #quickrecipes #foryoupage♬ original sound – Cooking with Ayeh
Smullen: groene curry met zalm en rijst van Mathijs
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
lees ook
Bron: PopSugar. Beeld: Getty Images