Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Met déze tip wordt het snijden van glibberige etenswaren een makkie

Vervelend klusje: het snijden van een glibberig stuk kipfilet. Misschien omdat je gewoon te eigenwijs was meer te betalen voor de van tevoren gesneden variant. In ieder geval, op deze manier snijd je ‘m alsnog zonder dat je bang hoeft te zijn je vingers te verliezen.

Want hoe je de zalmfilet, snoeptomaatjes of mango nu vasthoudt, je eindigt vaak met ongelijke stukjes en misschien zelfs wel sneeën in je vingers.

Advertentie

Stevig
Gelukkig bestaat er een tip hoe je de gladde etenswaren goed onder handen kunt nemen. Namelijk door het kort in de vriezer te leggen. En nee, het hoeft niet te bevriezen. Een paar minuten is voldoende. Het eten wordt steviger en de textuur wordt ruwer waardoor je er beter grip op hebt.

Iets langer
Wil je iets héél fijn snijden, zoals carpaccio? Dan kun je het in vershoudfolie wikkelen en ongeveer twee uur in de vriezer leggen totdat het stijf is. O, en een scherp mes is daarbij ook handig. Hetzelfde geldt voor zelfgemaakte wraps voor op de hapjes-schaal: maak de wrap zoals je ‘m normaal ook maakt, rol het op en laat het vervolgens bevriezen. Je wraprolletjes hebben er nog nooit zo perfect gesneden uitgezien. Geen platgedrukte hapjes dus dit keer.

Deze tip komt precies op tijd voor het barbecue-seizoen:

Mini kogelbarbecue
Mini kogelbarbecue
€ 49,95 € 26,95
Bekijk hier

Nog een ander vervelend snij-klusje is die van een ui. Zo doe je het als een echte chef:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien