Dit toetje wil je niet overslaan met kerst: probeer de witte chocoladetruffels

Kerst betekent voor de meeste mensen: eten. Terwijl je eigenlijk al ontzettend vol zit is er altijd nog een plekje voor het dessert. Vooral als je deze prachtige, witte chocoladetruffels ziet.
Dit heb je nodig voor 20 witte chocoladetruffels:
- 100 ml romige kokosmelk (of slagroom)
- 150 + 150 g witte chocolade
- 75 g kokosolie, gesmolten
- 2 tl oranjebloesemwater
- rasp van ½ bio sinaasappel of 2 mandarijnen
- 20-25 druppels donkere sesamolie
- 2 el witte sesamzaadjes
Zo maak je de truffels:
- Breng in een steelpan de kokosmelk tegen de kook aan en haal van het vuur af.
- Smelt hier al roerend 150 g witte chocolade in blokjes in en laat goed oplossen.
- Roer de kokosolie erdoor, dan het oranjebloesemwater, 1 tl rasp en sesamolie naar smaak.
- Laat het mengsel afkoelen en laat het dan 3 uur opstijven in de koelkast, roer het elk half uur door.
- Leg een vel bakpapier op een bord, draai balletjes van 2 cm van de chocolademassa en leg die op het bakpapier (anders plakken ze aan het bord).
- Zet ze 1 uur in de vriezer om goed koud te worden.
- Smelt intussen 75 g van de overige chocolade au bain-marie of in de magnetron.
- Hak de rest fijn en roer door de warme chocolade tot het gesmolten is.
- Zet de sesamzaadjes klaar.
- Haal met een vork telkens een bevroren truffel door de gesmolten chocolade, leg hem weer op een bord met een vel bakpapier, bestrooi meteen met sesamzaad en laat de chocolade hard worden.
- Sliert na het uitharden van de chocolade eventueel nog wat gesmolten chocolade over de truffels.
- Bewaar ze in de koelkast maar haal ze een half uur voor serveren eruit zodat de vulling zachter kan worden.
Voorbereiden 15 min. Opstijven 4 uur. Afwerken 1 uur
Tip: vervang oranjebloesem-water en sinaasappelrasp door likeur of rozenwater en limoenrasp.
Nog meer recepten vind je in Libelle Lekker:
