3 x Stoere mannentoetjes

Wat ga jij dit jaar koken op Vaderdag? Met een perfecte biefstuk maken we menig man altijd blij. Maar als toetje? Wij zetten de stoerste mannentoetjes voor je op een rij!
Rocky Road
Mannen houden wel van een rocky road… te paard, met mountainbike of op de motor. Zie jij jouw vader of man komende zondag nog niet zo snel in het zadel stijgen? Serveer hem dan een rocky road toetje. Heeft hij toch nog een beetje avontuur hier in dit vlakke kikkerlandje!
Wat?
125 gr ongezouten boter
300 gr pure chocolade in stukjes
3 el maple siroop, pannenkoekenstroop of honing
200 gr digestive koekjes in grove stukken gebroken (andere koekjes mag ook als je restjes wilt opmaken)
75 gr marshmallows/spekjes in grove stukjes gesneden
75 gr ongezouten noten naar keuze (pinda’s, walnoten, hazelnoten)
Hoe?
Verwarm de boter, de chocolade en de siroop in een steelpan op laag vuur terwijl je af en toe roert. Verdeel ondertussen de koekjes, spekjes en de noten over een overschaal van ongeveer 24cm doorsnee. Haal het chocolademengsel van het vuur zodra de chocolade gesmolten is en giet de helft over het koekjesmengsel. Hussel door elkaar zodat de chocolade zich verdeeld en druk licht aan. Giet tenslotte de rest van de chocoalde over het mengsel zodat het mooi bedekt is. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast en snij dan in stukken.
Roomijs met gezouten karamel
Mannen vinden het leuk om grenzen op te zoeken. Serveer daarom eens dit toetje met een verrassende smaakcombinatie: roomijs met gezouten karamel!
Chocolade lavataartjes
Van kolkend vuur worden de meeste mannen enthousiast. Het zal wel iets met oerinstinct te maken hebben… Verras jouw vader of man zondag daarom met deze spannende lavataartjes!
Wat? (4 personen)
2 eieren
25 gr suiker
30 gr bloem
zout
100 gr pure chocolade, in stukjes
100 gr boter, in blokjes
4 bolletjes roomijs
bakje aardbeien
Hoe?
Vet 4 muffinvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit de vorm. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop in een kom de eieren met de suiker luchtig. Spatel voorzichtig de bloem en een snufje zout door het geheel.
Smelt de chocolade met de boter al roerend in een kom boven een pan met heet water. Verwijder van het vuur en laat iets afkoelen. Spatel hierna voorzichtig het eimengsel door de gesmolten chocolade zodat de luchtigheid behouden blijft.
Verdeel het chocolademengsel over de vormpjes en zet deze in de voorverwarmde oven tot de buitenkant van het taartje stevig, en het binnenste heet en vloeibaar is. De timing van dit toetje vergt wat oefening, omdat het cakeje al snel te lang of te kort gebakken is. Dit verschilt per oven dus hou de lavacakejes goed in de gaten. Serveer de chocoladebommetjes lauwwarm met een bolletje roomijs en wat aardbeien.