Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit is de nieuwe toetjestrend die iedere lekkerbek wil proberen

Met heerlijk weer op komst, is er komende dagen genoeg reden voor ijs. Als je nou eens wat anders wil proberen dan die geijkte bol vanille of stracciatella, is deze trend misschien iets voor jou. 

Verrassende eetcombinaties zijn niets nieuws. Zo staat tegenwoordig in menig restaurant citroenijs met basilicum op de kaart en zweren hele volksstammen bij een boterham pindakaas met jam. Mocht in de vriezer nog een bak vanille-ijs liggen, dan kun je het eens over een hele andere boeg gooien.

Advertentie

Olijfolie en himalayazout

De laatste trend is namelijk vanille-ijs eten in combinatie met olijfolie en roze himalayazout. Dat klinkt als een absurde combinatie, maar het schijnt op culinair gebied de ontdekking van het jaar te zijn. Een TikTok-gebruiker demonstreerde het toetje en vervolgens werd het breed opgepakt.

blockquote class=”tiktok-embed” cite=”https://www.tiktok.com/@himynameissherrie/video/6820618428387167493″ data-video-id=”6820618428387167493″ style=”max-width: 605px;min-width: 325px;” >

@himynameissherrieIt’s a family portion, okay? @fashionlush changed my life. ##weirdfoodcombo ##fyp♬ original sound – fashionlush

Sommige mensen zijn sceptisch over de combinatie, maar anderen zijn daarentegen laaiend enthousiast. “Dit heeft mijn leven veranderd”, schrijft iemand zelfs.”

Het geheim zit ‘m in de hoeveelheid olijfolie en zout. Het is een kwestie van experimenteren tot je een afmeting hebt gevonden die je lekker vindt. Je hoeft in ieder geval geen ingewikkelde capriolen met kostbare ingrediënten uit te halen, dus baadt het niet… dan ben je hoogstens een beetje misselijk.

Toch niet zo jouw ding? Dit frambozentoetje is ook een heerlijke optie voor warme dagen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien