Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Dit is de nieuwe toetjestrend die iedere lekkerbek wil proberen

Met heerlijk weer op komst, is er komende dagen genoeg reden voor ijs. Als je nou eens wat anders wil proberen dan die geijkte bol vanille of stracciatella, is deze trend misschien iets voor jou. 

Verrassende eetcombinaties zijn niets nieuws. Zo staat tegenwoordig in menig restaurant citroenijs met basilicum op de kaart en zweren hele volksstammen bij een boterham pindakaas met jam. Mocht in de vriezer nog een bak vanille-ijs liggen, dan kun je het eens over een hele andere boeg gooien.

Advertentie

Olijfolie en himalayazout

De laatste trend is namelijk vanille-ijs eten in combinatie met olijfolie en roze himalayazout. Dat klinkt als een absurde combinatie, maar het schijnt op culinair gebied de ontdekking van het jaar te zijn. Een TikTok-gebruiker demonstreerde het toetje en vervolgens werd het breed opgepakt.

blockquote class=”tiktok-embed” cite=”https://www.tiktok.com/@himynameissherrie/video/6820618428387167493″ data-video-id=”6820618428387167493″ style=”max-width: 605px;min-width: 325px;” >

@himynameissherrieIt’s a family portion, okay? @fashionlush changed my life. ##weirdfoodcombo ##fyp♬ original sound – fashionlush

Sommige mensen zijn sceptisch over de combinatie, maar anderen zijn daarentegen laaiend enthousiast. “Dit heeft mijn leven veranderd”, schrijft iemand zelfs.”

Het geheim zit ‘m in de hoeveelheid olijfolie en zout. Het is een kwestie van experimenteren tot je een afmeting hebt gevonden die je lekker vindt. Je hoeft in ieder geval geen ingewikkelde capriolen met kostbare ingrediënten uit te halen, dus baadt het niet… dan ben je hoogstens een beetje misselijk.

Toch niet zo jouw ding? Dit frambozentoetje is ook een heerlijke optie voor warme dagen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien