Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Deze handige tools kunnen je helpen bij het maken van sushi

Als je van plan bent om voor het eerst zelf sushi te maken, is het stiekem wel handig als je een beetje hulp hebt. Met deze 5 handige tools kan het maken van sushi bijna niet mislukken. 

Advertentie

Sushi bazooka

De ‘sushi bazooka‘ wordt ook wel de sushi roller starter kit genoemd. Je plaatst hier de rijst en de vulling in de bazooka, je doet het dicht en je duwt de perfecte rol er met een speciale hendel uit op het norivel. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het norivel om de rijstrol heen wikkelen en in plakjes snijden.

Bamboematje

Vind je de bazooka te veel plaats innemen in de keuken? Kijk dan eens naar het bamboematje. Dit rolmatje is een van de meest gebruikte tools bij het maken van sushi. Het ligt vaak in de schappen van de reguliere supermarkten. Een bamboematje helpt je bij het rollen van de sushi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sheeks (@sheektreatsnyc) on

Nigiri maker

Als je het lastig vindt om de perfecte bolletjes nigiri te maken, kun je een nigiri maker aanschaffen. Deze speciale bakjes zorgen ervoor dat jouw nigiri de perfecte vorm heeft. Kun je er geen vinden? Gebruik dan een ijsklontjesvorm.  Zo maak je de sushi binnen een handomdraai klaar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tupperware inthehouse (@shopping_inthehouse) on

Onigiri vorm

Onigiri zijn driehoekige rijstballen omhuld door knapperig zeewier en met een wisselende vulling. Met een speciale onigiri vorm hoef je de rijst niet in de vorm van een driehoek te kneden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryo Ogawa (@osakana6700) on

Gyoza maker

Misschien wil je naast sushi ook wel wat lekkere gyoza’s maken. Met een gyoza maker zorg je ervoor dat ze de perfecte vorm krijgen en de vellen stevig dicht blijven. Vul de gyoza’s met kipgehakt, groenten of garnalen.

 

View this post on Instagram

 

#gyoza #dumplings #homemade #pork #shitake #mushrooms #sesameoil #soysauce #fry #steam #gyozamaker

A post shared by HomeCook’d (@home_cookd) on

Lollig en lekker: maak je eigen sushi van… groente:

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

Libelle special 9 - Lekker
Libelle special 9 - Lekker
€4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: iStock.

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien