Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Met deze simpele truc maak je je havermout een stuk lekkerder

Met een boel honing, kaneel en fruit is een bakje havermout best een lekkernij. Al zijn de havervlokken zelf nou niet echt om over naar huis te schrijven. Maar met déze tip is dat verleden tijd. Zo maak je je havermout namelijk heerlijk van smaak.

En het is zo gepiept.

Advertentie

Krachtige smaak

Havervlokken zijn vaak nogal droog, vlak van smaak en een beetje taai. Dit alles los je in een handomdraai op. Met deze tip worden de havervlokken namelijk wat steviger én een stuk krachtiger van smaak.

In de pan

Dit kun je op twee manieren doen. Voor de allerlekkerste havermout verhit je een lepel roomboter in de pan. Als de boter gesmolten is, voeg je de hoeveelheid havermout toe die je normaal gebruik voor in je pap. De havervlokken laat je al roerend goudbruin worden. Wanneer je een nootachtige geur ruikt, zijn de havervlokken klaar. Haal ze dan van het vuur en maak je havermoutpap zoals je dat altijd doet. Je zult zien dat de pap een stuk smaakvoller is omdat de havervlokken een nootachtige smaak hebben gekregen. Daarbij heb je een heel lekkere bite.

In de oven

Als je liever geen klontje boter toevoegt aan je maaltijd, kun je het ook anders aanpakken. Verwarm dan je oven voor op 175 graden. Verspreid een grote hoeveelheid havervlokken dunnetjes over een bakplaat met bakpapier en zet dit in de oven. Laat de havervlokken een minuut of 10 bakken totdat ze goudbruin zijn. Laat het vervolgens eventjes afkoelen buiten de oven, en voilà! Je kunt deze havermout nu zo toevoegen aan een pannetje melk om pap te gaan maken. Daarbij kun je op deze manier een grote voorraad gebakken havervlokken in 1 keer maken. Dat scheelt je voortaan veel tijd in de ochtend.

Heb je weinig tijd in de ochtend? Maak dan eens in 1 keer een flinke voorraad van deze gezonde granolarepen van havervlokken. Lekker én makkelijk.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock. 

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien