Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit moet je een keer proberen: truffels van Nutella®

Truffels zijn lekker, maar truffels van Nutella zijn nóg lekkerder. Perfect voor bij de koffie of om gewoon allemaal in je eentje op te smikkelen. 

Nutella is niet alleen lekker op de boterham: er zijn eindeloos veel recepten om je vingers bij af te likken. International Nutella Day (5 februari, zet maar in de agenda) is het perfecte excuus om aan het bakken te slaan. Na de cheesecake en de mokkakoffie met Nutella presenteren we vandaag: truffels met Nutella.

Advertentie

Dit heb je nodig:

250 g Nutella
60 g pure chocola
15 g boter
75 g cacaoboter

Zo maak je het:

Schep de Nutella in een rechthoekige plastic doos en zet deze 1 uur in de koelkast. Haal de gekoelde Nutella eruit en vorm met behulp van een meloenlepeltje (of, als je dat niet hebt, met behulp van een gewoon lepeltje) balletjes. Rol het balletje kort tussen je beide handen, maar kneed de Nutella zo min mogelijk. Leg de balletjes op een vel bakpapier en zet ze 15 minuten terug in de koelkast.

Breek de chocola in stukjes en snij de boter in stukjes. Doe beide ingrediënten in een kom en laat ze au bain-marie smelten. Roer goed door het smeltende mengsel om het glad te maken. Laat afkoelen. Dompel elk Nutella-balletje onder in het chocolamengsel. Leg ze vervolgens op bakpapier en laat ze nog 1 uur in de koelkast opstijven. Rol de truffels door het cacaopoeder.

En smullen maar!

 Bron: Bijna 100 recepten met Nutella®, Becht, € 15,95. Auteur: Keda Black. Fotograaf: Frédéric Lucano

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien