Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: zó maak je een tulband cake zonder tulbandvorm

Wil je op de valreep nog een lekkere en mooie tulband cake voor de paasbrunch maken, maar blijk je helemaal geen tulbandvorm in je keukenkastje te hebben liggen? Vervelend, maar niet getreurd. Want je kunt de klassieke ronde cake ook zónder de vorm maken.

Scheelt je weer een tripje naar de winkel.

Advertentie

Tulband cake zonder vorm

Een tulband cake ziet er nét even wat feestelijker uit dan een normale, rechte cake. Al helemaal als je het zelfgemaakte baksel voorzien van een laagje glazuur, vers fruit en bijvoorbeeld poedersuiker of chocoladesnippers. Loopt het water je al in de mond? Dan komt dat goed uit, want je hebt er namelijk helemaal niet per sé een tulbandvorm nodig.

Benodigheden

Het klinkt wellicht wat ongeloofwaardig, maar toch kun je ook zonder ronde vorm een ronde cake maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een ronde taartvorm en een glazen pot of groot glas van minstens 8 centimeter doorsnede. Vet het bakblik heel goed in, en plaats de pot of het glas precies in het midden van het blik. Nu kun je vervolgens het cakebeslag in de taartvorm gieten, en je bent verzekerd dat er een een ronde tulband cake uit de oven komt. Zónder vorm! Zo simpel kan het zijn.

Durf je het toch niet aan? Dan zijn deze mini cheesecakes wellicht wel een goed idee. Hoe je ze precies kunt maken, zie je in onderstaande video.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Libelle Special - Gezond
Libelle Special - Gezond
4,99
Bestellen

Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien