Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

5x etenswaren die je niet voor een tweede keer kunt opwarmen

Als je na een lange dag weer thuiskomt, is het wel zo fijn om de kliekjes van de vorige avond op te warmen. Maar wist je dat niet álle etenswaren hier geschikt voor zijn?

Hier 5 dingen die je beter niet een tweede keer kunt opwarmen.

Advertentie

1. Paddenstoelen
Paddenstoelen bevatten veel water en eiwitten, waardoor ze snel schimmelen en bederven – zowel rauw als gekookt. Bewaar bereide paddenstoelen daarom altijd in de koelkast. Wil je ze tóch opnieuw opwarmen? Doe dit dan op een minimale temperatuur van 70 graden Celsius.

2. Eieren
Of ze nu gekookt of gebakken zijn: eieren kun je maar beter niet opnieuw opwarmen om ze alsnog te eten. Weggooien, dus. Je spijsvertering kan hier namelijk flink van in de war raken.

3. Aardappelen
Als je aardappelen opnieuw wilt opwarmen, dan moet je ze na de eerste keer bereiden meteen in de koelkast leggen. Als je ze namelijk laat afkoelen op kamertemperatuur, dan kan de warmte de groei van de zeldzame bacterie botulisme bevorderen. Deze bacterie gaat niet weg als je ze opnieuw opwarmt, dus kijk goed uit.

4. Rijst
Wist je dat ongekookte rijst sporen kan bevatten van een bacterie die voedselvergiftiging veroorzaakt? En deze sporen zijn gewoon bestand tegen de hitte in een snelkookpan. Als je de rijst na het koken op kamertemperatuur bewaart, kan de bacterie zich vermenigvuldigen, met overgeven en diarree als gevolg. Warm de rijst dus alleen opnieuw op als je deze na de eerste keer koken in de koelkast hebt bewaard.

5. Kip
Als je afgekoelde kip opnieuw verwarmt, verandert de eiwitsamenstelling. Dit kan leiden tot vervelende spijsverteringsproblemen, wat je natuurlijk niet wilt krijgen! Zorg er daarom voor dat de binnenkant van de kip gloeiend heet is als je deze voor een tweede keer gaat verwarmen.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Elle eten. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien