Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Smullen maar: recept voor tweekleurige zandkoekjes

Dé klassieker onder de koekjes is oh zo simpel. 

Benodigdheden voor 30 stuks: 

Advertentie

  • 200 g zachte boter
  • 125 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 350 g patentbloem
  • 1 snufje zout
  • 1 tl cacaopoeder

Bereiding: 

  1. Meng de boter met de suiker en het ei tot een gladde massa. Zeef er de bloem en het snuifje zout boven en kneed het tot een deegbal. Verdeel in 2 gelijke delen, en meng het cacaopoeder door één van de delen.
  2. Rol beide delen uit tot een lap van 2 mm dik. Leg het chocoladedeeg boven op het witte deeg. Druk lichtjes aan met een deegroller en rol het deeg tot een lange rol.
  3. Wikkel deze rol in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C. Snij met een scherp mes plakjes van 0.5 cm dik van de rol. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

BEKIJK OOK: 2x zo blijven je versgebakken koekjes langer krokant

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Schrijf je dan in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief .

Bron: Libellelekker.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien