Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Waarom ook uien en knoflook niet aan te slepen zijn door het coronavirus

De afgelopen dagen vlogen de filmpjes en foto’s van lege supermarktschappen ons om de oren. Vooral houdbare producten als pasta en rijst waren ineens schaars, evenals toiletpapier. Nu blijkt dat ook uien en knoflook niet aan te slepen zijn.

Een leverancier van uien legt uit hoe dat komt.

Advertentie

Uien en knoflook als wapen

“De producten zijn geen medicijn om je van corona te genezen, maar ze wapenen je lichaam wel”, vertelt Erik Waterman aan De Stentor. Waterman is directeur van 1 van de grootste uienbedrijven in ons land. Hij geeft aan dat wat momenteel aan de hand is, in feite ook gebeurt als er een griepepidemie heerst. “Mensen vallen dan al snel terug op huismiddeltjes en leggen bijvoorbeeld een doorgesneden ui op hun nachtkastje om beter te slapen.”

Kan nooit kwaad

Wetenschappers zijn het niet allemaal eens over wat uien en knoflook precies voor goede werking hebben. De 1 zegt dat beide producten antivirale eigenschappen hebben, maar de ander vindt dat daar weer te weinig bewijs voor is. Waterman: “De voedingsmiddelen hebben geen medicinale werking, maar ze zijn wél goed ter versterking van ons immuunsysteem. Ook hebben ze positieve invloed op onze darmflora en onze algehele gesteldheid.”

Ondanks de stijging in de verkoop van de hoeveelheid uien aan supermarkten, kleeft er volgens Waterman eerder nadeel dan voordeel aan de situatie. “Wij leveren uien over de hele wereld. Maar door het virus is er een tekort aan containers. De internationale handel ligt voor een groot deel stil en dat zorgt voor een onbalans.”

Als je je uien op déze manier bewaart, blijven ze veel langer houdbaar:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Stentor. Beeld: iStock

Lees meer

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien