Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Waarom ook uien en knoflook niet aan te slepen zijn door het coronavirus

De afgelopen dagen vlogen de filmpjes en foto’s van lege supermarktschappen ons om de oren. Vooral houdbare producten als pasta en rijst waren ineens schaars, evenals toiletpapier. Nu blijkt dat ook uien en knoflook niet aan te slepen zijn.

Een leverancier van uien legt uit hoe dat komt.

Advertentie

Uien en knoflook als wapen

“De producten zijn geen medicijn om je van corona te genezen, maar ze wapenen je lichaam wel”, vertelt Erik Waterman aan De Stentor. Waterman is directeur van 1 van de grootste uienbedrijven in ons land. Hij geeft aan dat wat momenteel aan de hand is, in feite ook gebeurt als er een griepepidemie heerst. “Mensen vallen dan al snel terug op huismiddeltjes en leggen bijvoorbeeld een doorgesneden ui op hun nachtkastje om beter te slapen.”

Kan nooit kwaad

Wetenschappers zijn het niet allemaal eens over wat uien en knoflook precies voor goede werking hebben. De 1 zegt dat beide producten antivirale eigenschappen hebben, maar de ander vindt dat daar weer te weinig bewijs voor is. Waterman: “De voedingsmiddelen hebben geen medicinale werking, maar ze zijn wél goed ter versterking van ons immuunsysteem. Ook hebben ze positieve invloed op onze darmflora en onze algehele gesteldheid.”

Ondanks de stijging in de verkoop van de hoeveelheid uien aan supermarkten, kleeft er volgens Waterman eerder nadeel dan voordeel aan de situatie. “Wij leveren uien over de hele wereld. Maar door het virus is er een tekort aan containers. De internationale handel ligt voor een groot deel stil en dat zorgt voor een onbalans.”

Als je je uien op déze manier bewaart, blijven ze veel langer houdbaar:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Stentor. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien