Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom het slim is vaker een ui aan je maaltijden toe te voegen

Kan jouw gezondheid wel een boost gebruiken, maar heb je geen zin om met allerlei poeders en andere superfoods in de weer te gaan? Dan hebben we goed nieuws, want dat hóeft ook helemaal niet. Het toevoegen van uien aan je maaltijden kan namelijk ook al zoden aan de dijk zetten.

Scheelt je nog flink wat centen ook.

Advertentie

Gezondheidsvoordelen uien

Uien maken niet alleen veel gerechten smaakvol, zoet of juist pittig, maar zorgen er ook voor dat je zelfbereide maaltijden een stuk gezonder worden. De krachtpatser zit namelijk boordevol antioxidanten vitamine C en B, die beide kunnen helpen om vrije radicalen in het lichaam te voorkomen en oxidatieve stress te verminderen. Ze bevatten ook prebiotische vezels, die onze darmbacteriën voeden waardoor onze darmen gezonder kunnen worden. En dat is nog niet alles

Sterkere botten

Uien bevatten van nature ook heel veel mineralen, waaronder kalium, fosfor, ijzer en calcium. Daarnaast zit er in iedere ui behoorlijk wat vitamine B en C. De kans op reuma wordt ook verkleind wanneer je geregeld een uitje peuzelt, aangezien ze je botten ook nog eens sterker zouden maken. En alsof dat nog niet genoeg is, gaan uien de kans op hart- en vaatziekten ook nog eens tegen.

De gezondste ui

En welke ui is dan het gezondst? De rode, gele of toch het sjalotje? Het gehalte aan antioxidanten varieert flink per soort. De rode variant krijgt het meeste lof als het gaat om de gezondheidsvoordelen, maar iedere ui is een gezonde keuze. En onthoud: last van een verstopte neus? Dan doet een rauwe ui naast je bed wonderen.

Benieuwd hoe uien langer goed blijven? In deze video delen we een handige tip!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Mindbodygreen. Beeld: Brunopress

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien