6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Trend op eetgebied: dít gaan we een stuk vaker doen dan vorig jaar

In 2017 lieten we al massaal eten thuisbezorgen (en gingen we de deur uit voor een hapje), in 2018 gaan we dit nóg vaker doen.

Dat is te danken aan de Nederlandse economie, waar het een stuk beter mee gaat. Volgens marktonderzoekers van het FSIN tasten vooral jongeren en tweeverdieners dieper in de buidel voor een bezorgmaaltijd of etentje buiten de deur. We gaan zelfs nog meer uitgeven dan voor de crisis in 2007, aldus de onderzoekers.

Advertentie

Bedrag
In 2017 hadden we gemiddeld zo’n 1115 euro per persoon over voor eten en drinken buitenshuis. Dit jaar zal dat bedrag oplopen tot bijna 1163 euro per persoon. Voor de crisis ging het om een bedrag van 1148 euro.

Vanaf de bank
Gaan we dan vooral de deur uit om lekker te dineren? Nee, we zitten liever comfortabel op onze eigen bank, blijkt uit het onderzoek van FSIN. In 2017 werd voor zo’n 2,5 miljard (!) euro omgezet aan het laten bezorgen van eten. Een enorm bedrag en ruim een kwart meer dan in 2016. Populair zijn sites als Thuisbezorgd.nl en ketens als Domino’s.

Ook versboxen van de supermarkt zijn in trek, net als bezorging van eten van supermarkten. Herken je jezelf hierin? Wij zijn heel benieuwd!

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: RTLnieuws.nl. Beeld: iStock

Lees meer

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Jörgen Raymann - libelle

Premium

Er was een tijd dat succes hem deed vergeten waar het leven werkelijk om draait. Tegenwoordig is Jörgen Raymann (53) een stuk bescheidener, maar niet minder goedlachs. “Die moeilijke periode heeft me nederig en bescheiden gemaakt.”

We spreken Jörgen Raymann op een prachtig landgoed in Almere in Waterkasteel de Kemphaan, dat uitkijkt over een meer. Aan de overkant woont hij. Nog even, want de villa met tropisch zwembad en gym van 613 vierkante meter staat te koop. Nu zijn dochters Melody (26) en Jahlisa (22) op zichzelf wonen, verhuizen hij en zijn vrouw Sheila naar ee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien