Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Trend op eetgebied: dít gaan we een stuk vaker doen dan vorig jaar

In 2017 lieten we al massaal eten thuisbezorgen (en gingen we de deur uit voor een hapje), in 2018 gaan we dit nóg vaker doen.

Dat is te danken aan de Nederlandse economie, waar het een stuk beter mee gaat. Volgens marktonderzoekers van het FSIN tasten vooral jongeren en tweeverdieners dieper in de buidel voor een bezorgmaaltijd of etentje buiten de deur. We gaan zelfs nog meer uitgeven dan voor de crisis in 2007, aldus de onderzoekers.

Advertentie

Bedrag
In 2017 hadden we gemiddeld zo’n 1115 euro per persoon over voor eten en drinken buitenshuis. Dit jaar zal dat bedrag oplopen tot bijna 1163 euro per persoon. Voor de crisis ging het om een bedrag van 1148 euro.

Vanaf de bank
Gaan we dan vooral de deur uit om lekker te dineren? Nee, we zitten liever comfortabel op onze eigen bank, blijkt uit het onderzoek van FSIN. In 2017 werd voor zo’n 2,5 miljard (!) euro omgezet aan het laten bezorgen van eten. Een enorm bedrag en ruim een kwart meer dan in 2016. Populair zijn sites als Thuisbezorgd.nl en ketens als Domino’s.

Ook versboxen van de supermarkt zijn in trek, net als bezorging van eten van supermarkten. Herken je jezelf hierin? Wij zijn heel benieuwd!

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: RTLnieuws.nl. Beeld: iStock

Lees meer

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien