Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Uitgeschoten met het zout? 5 tips om je gerecht te redden

O nee! Je bent lekker aan het koken en opeens schiet je uit met het zout. Kan je gerecht nu de prullenbak in? Nee hoor, met deze tips is je maaltijd nog prima te redden.

1. Afzwakken
Heb je te veel zout op je stukje vlees of je groente gedaan? Serveer er dan iets bij dat ongekruid is, zoals aardappel, rijst of quinoa. Als je dit samen op een vorkje prikt, zwakt het ongekruide ingrediënt de zoutsmaak af en zal de schade meevallen. Als je vlees nog niet gebakken is, kun je het zout er ook afspoelen met water.

Advertentie

2. Overheersen
Je kunt ook juist voor een tegenovergestelde techniek gaan. Voeg een sterke smaak aan je maaltijd toe. Bijvoorbeeld iets zuurs zoals citroensap. Dit leidt de aandacht af van de zoutsmaak.

3. Maak meer
2 keer meer zout toegevoegd dan nodig? Verdubbel dan ook de rest van je ingrediënten. Zo is alles weer in verhouding. Het overschot aan eten kun je bewaren of je nodigt gezellig extra eters uit.

4. Soep
Te veel zout in je soep gedaan? Dat is makkelijk op te lossen. Je kunt de soep verdunnen met water of een zoutloze bouillon. Als je water gebruikt is het wel goed om wat extra kruiden toe te voegen om de smaak weer een beetje te versterken. Is je soep juist te zout geworden door te veel zoute bouillon? Dan kun je een geschilde aardappel toevoegen aan je soep en even mee laten koken. De aardappel neemt het teveel aan zout op.

5. Pasta
Als je te veel zout aan je pastawater hebt toegevoegd, is het een goed idee om het water weg te gieten. Spoel de pasta even goed af en voeg opnieuw water toe.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien