We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Vandaag maken we... ouderwetse kippensoep

Soep is gezond, slank én lekker. En je kunt er eindeloos mee variëren. Kortom: soep is super! Vandaag maken we ouderwetse kippensoep. Deze bevat ongeveer  332 calorieën per persoon.

Nodig voor ouderwetse kippensoep voor 4 personen

Advertentie

  • 1 kleine soepkip of 2 pakken dij en drumstick (circa 300 g per pak)
  • 2 uien, met schil
  • 2 teentjes knoflook, met schil
  • 2 kruidnagels
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 flinke wortel
  • 1 prei (houd de helft apart)
  • 2 stengels bleekselderij (houd wat groen apart)
  • bosje verse kruiden, zoals peterselie en tijm (houd wat verse peterselie apart)
  • 2 stukjes foelie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 50 g vermicelli
  • 3 tl tot 1 el zout
  • schone theedoek, vergiet

Zo maak je het
Zet een grote soeppan met circa 3 liter koud water, de kip en alle overige ingrediënten (zonder de olijfolie, vermicelli en het zout) op het vuur en breng aan de kook. Kook in tot ongeveer de helft overblijft. Leg een schone theedoek in een vergiet en giet hier de bouillon doorheen. Pluk de kip, de rest gebruik je niet meer. Verhit in een soeppan een eetlepel olie en fruit de overige preiringen. Doe de bouillon en het kippenvlees erbij en breng aan de kook. Breng de soep op smaak met zout. Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de hete bouillon over de borden en voeg de vermicelli toe. Garneer met apart gehouden groenten en kruiden. Lekker met brood met (kruiden)roomboter.

Bereidingstijd: circa 25 minuten. Inkoken: circa 60 minuten.

Productie: Gees van Asperen. Fotografie: Louis Lemaire. Styling: Judith de Ruiter

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien