Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Vanille-roomborstplaat

Voor circa 650 g:
– 500 g kristalsuiker
– 200 g slagroom
– het merg uit 1 vanillestokje


Bereidingswijze:

Maak borstplaatvormpjes vochtig met een kwastje met water en zet ze op bakpapier. Breng de suiker met de slagroom en 1 dl water aan de kook tot de suikerthermometer 114°C (of 91° Reamur op sommige thermometers). U kunt zonder suikerthermometer de juiste temperatuur testen door een kleine hoeveelheid in ijs­koud water te doen.

Advertentie

Als het tot een kneedbaar balletje gevormd kan worden, is het goed. (Dit heet toepasselijk het ‘slappe bal-stadium’.) Maak de zijkanten van de pan steeds schoon met een nat kwastje. Doe het vanillemerg in een kom met ronde bodem en schenk het hete suikermengsel erop, blijf steeds roeren met een houten lepel.

Roer tot het mengsel nog net schenkbaar is en maak de zijkanten steeds schoon. Schenk het borstplaatmengsel in de vormpjes en laat het afkoelen. Verwijder de vormen na circa 1 uur. In een goedgesloten trommel is borstplaat weken houdbaar!

Bereiden:
circa 30 min. Circa 415 kcal p. 100 g.

PRODUCTIE EN RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Renée Frinking.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien