Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Vanille roomijs met honing

Ingrediënten
voor ongeveer zes bolletjes
200 ml magere melk
200 ml, ongeklopte magere slagroom
50 gram honing
1 eetlepel vanille-extract

Hulpmiddelen
Ijsmachine

Advertentie

Bereidingswijze
Verwarm de melk met de honing. Klopt het goed door met een garde, tot de honing is opgelost. Haal daarna de pan van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen. Roer vervolgens de slagroom en vanille door de melk.

Als het mengsel helemaal koud is, giet het in de ijsmachine. Vries het ijs in. Dit duurt ongeveer veertig minuten.

Zet daarna het ijs in de vriezer en laat het in twee uur hard worden. Geniet ervan!

 

Bron: Smulweb.nl

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Twitteraars noemen Songfestivalnummer Jeangu Macrooy 'broccolilied'

Donderdagavond presenteerde Jeangu Macrooy (27) voor het eerst zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival: het liedje Birth of a new age

Twitteraars die naar de live première van het liedje keken, vragen zich massaal iets af: zingt hij nou over broccoli?

Advertentie

Jeangu Macrooy komt met ‘broccolilied’

Birth of a new age is voor het grootste gedeelte Engelstalig, maar er zitten ook zinnen in het Sranantongo in, een taal die veel in Suriname wordt gesproken. Zo ook de zin ‘yu no man broko mi’ en die leverde nogal wat verwarring op.

Mama Appelsap

Luisteraars verstaan hier namelijk massaal het woord ‘broccoli’ in. Het nummer wordt op Twitter dan ook het ‘broccolilied’ genoemd. De Twitteraars verstaan niet allemaal exact hetzelfde. Zo zegt de een ‘you are my broccoli’ te horen, een ander zegt ‘you and me broccoli’ te verstaan en weer iemand anders zegt ‘judo man broccoli’ in de songtekst te horen.

De échte betekenis

Jeangu Macrooy legt uit wat de zin echt betekent, namelijk ‘je kunt me niet breken’. “Het is een stukje van mijn roots, het sterkt me. (…) De gedachte: ik ben misschien klein, inferieur, maar ik ken mijn kracht en ik ben niet te breken. Ik hoop dat het de rest van Europa inspireert”, aldus de zanger.

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Twitter. Beeld: BrunoPress.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Marco Borsato kondigt muzikale comeback aan na een jaar afwezigheid

Na ruim een jaar uit de running te zijn geweest wegens een burn-out, heeft Marco Borsato zijn muzikale comeback aangekondigd. Op Instagram laat hij weten dat er nieuwe muziek aan komt.

En het lijkt erop dat we dit nummer aanstaande dinsdag al kunnen beluisteren.

Advertentie

Marco Borsato kondigt comeback aan

Het was een bewogen jaar voor Marco Borsato. Naast dat hij kampte met een burn-out, ging hij door een scheiding van zijn ex-vrouw Leontien. Het lijkt erop dat Marco weer opkrabbelt uit dit diepe dal. Hij heeft namelijk een nieuwe single gemaakt.

Mysterieuze video

Marco deelt op Instagram een video van slechts 12 seconde. De tekst ’09/03 09:03′  verschijnt in beeld: de datum van aanstaande dinsdag. Het lijkt hier om een releasedatum te gaan. Daarnaast zien we drie hoofden in beeld verschijnen, dat van Marco zelf en twee anderen.

Rolf en John

Fans van Marco hebben deze puzzel snel opgelost: het zijn zanger Rolf Sanchez en Marco’s vaste tekstschrijver John Ewbank. Rolf en John deelden de video namelijk zelf ook op Instagram. Het lijkt erop dat het drietal samen een nummer gemaakt heeft. Hoe dit nummer heet en klinkt is nog niet duidelijk.

Burn-out

Begin 2020 kwam naar buiten dat Marco kampte met een burn-out. Hij nam een pauze van zijn muziekcarrière, een break die inmiddels ruim een jaar heeft geduurd. Het liedje Lippenstift dat hij samen met rapper Snelle in 2019 uitbracht, was zijn laatste single.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato)

Dit is waarom Erik de Zwart het opneemt voor Marco Borsato

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Onthuld: met dít nummer gaat Jeangu Macrooy naar het Songfestival

Dit jaar zal Jeangu Macrooy (27) Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het liedje Birth of a new age. Het nummer is vanaf nú te luisteren.

De onthulling van het nummer heeft de zanger donderdagavond gedaan middels een ‘live première’ op YouTube, Instagram en Facebook. Tegelijkertijd was de onthulling ook in verschillende televisieprogramma’s te zien.

Advertentie

Jeangu Macrooy onthult Birth of a new age

Benieuwd naar Birth of a new age: dé Nederlandse Songfestival-inzending van dit jaar? Luister het liedje hier:

Jeangu over het nummer

Voorafgaand aan de onthulling zei Jeangu over het nummer: “Ik geloof er heel erg in en ben er heel erg enthousiast over, net als vorig jaar bij Grow. Ik hoop natuurlijk dat iedereen het nummer voelt en begrijpt en het mooi vindt.”

Zenuwen

Dat de onthulling live was, zorgde voor extra zenuwen bij de zanger: “Het is natuurlijk spannend, het eerste moment dat het nummer naar buiten gaat en dat iedereen het hoort. Je wil natuurlijk dat het helemaal goed gaat. En dit jaar is anders dan vorig jaar: we beginnen met een live optreden. Dat is altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook wat het magisch kan maken”, aldus Jeangu in RTL Boulevard. Hij heeft expres gekozen voor een live onthulling: “Straks in Rotterdam is het ook gewoon live, dus we vonden het een goede manier om het zo te beginnen.”

Direct naar de finale

In mei vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam. Op 18 en 20 mei vinden de halve finales plaats en op 22 mei staat de finale gepland. Jeangu Macrooy mag de halve finale overslaan en staat direct in de grote finale, dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager zullen het spektakel presenteren.

Opvolger van Grow

Birth of a new age is de opvolger van het liedje Grow. Vorig jaar onthulde Jeangu het nummer Grow nog bij de De wereld draait door, maar wegens de coronacrisis werd het Eurovisie Songfestival afgelast. Hij heeft het liedje dan ook nooit op het Songfestival-podium ten gehore kunnen brengen. Alle deelnemers die vorig jaar mee zouden doen, werden verplicht om dit jaar een nieuw liedje in te zenden.

Geen ‘normaal’ Songfestival

Hoe deze editie van het Eurovisie Songfestival er precies uitgaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dit is afhankelijk van hoe de coronacrisis zich de komende maanden ontwikkelt. Wat wel zeker is, is dat het feest niet in de ‘normale’, uitbundige vorm door kan gaan. Er zullen dan ook geen grote bezoekersaantallen naar de locatie komen. Eerder liet de organisatie van het Eurovisie Songfestival weten hoopvol te zijn over wat er allemaal mogelijk is, en onthulde ze verschillende scenario’s.

Er is nu al een Songfestival-rel rondom presentator Cornald Maas

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: YouTube, RTL Boulevard. Beeld: BrunoPress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Experts: "Hardlopers moeten mondkapjes dragen in drukke gebieden"

Een mondkapje dragen tijdens het hardlopen, dat is volgens de coronaregels niet verplicht. Maar volgens experts zou het absoluut niet onverstandig zijn als we hier wel mee zouden beginnen, vooral in drukke gebieden.

Zwaar ademend door drukke straten rennen: volgens verschillende hoogleraren schuilt hier veel gevaar in.

Advertentie

“Hardlopers moeten mondkapjes op”

In Engeland werd deze discussie onlangs weer aangezwengeld door Trish Greenhalgh. Zij is hoogleraar gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Oxford. In het televisieprogramma Good Morning Britain zei ze dat ze groot voorstander is van het dragen van mondkapjes tijdens het hardlopen. Ook presentator en journalist Piers Morgan liet op de Britse televisie weten dat hij hardlopers zonder mondkapje ‘ongelooflijk egoïstisch’ vindt.

Hijgen en puffen

Hoogleraar Greenhalgh zei over de kwestie: “Iedereen weet dat je het virus kunt krijgen door de uitgeademde lucht van een besmet persoon in te ademen. Bij hijgende en puffende joggers is dat risico groot”. Volgens haar wordt 40% van de coronabesmettingen opgelopen via besmette mensen die zelf geen symptomen hebben. Dus ook die ene jogger die erg fit oogt, kan jou corona bezorgen.

Verantwoordelijkheid nemen

Devi Sridhar, hoogleraar volksgezondheid aan de Universiteit van Edinburgh, is het eens met Greenhalgh. Zij ziet het risico ook, maar vindt wel dat hardlopers hun mondkapjes af mogen doen als ze in een rustig gebied lopen. “Het risico wordt echt bepaald door hoe dichtbij een hardloper komt en hoe zwaar hij ademt. Hardlopers moeten zelf ook gewoon alert zijn op voetgangers en drukke gebieden vermijden. Wees alert op je omgeving”, aldus de hoogleraar.

Zó herken je het verschil tussen hooikoorts en corona

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Women’s Health. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien