Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Onlangs vanilleyoghurt bij déze supermarkt gekocht? Pas dan even op

Als je onlangs halfvolle vanilleyoghurt hebt gekocht bij een Nederlandse Lidl, doe je er goed aan om de verpakking even te inspecteren voordat je het gaat eten. 

Er kunnen metaaldeeltjes in zitten die tot verwondingen kunnen leiden, waarschuwt de supermarkt nadat de metaaldeeltjes door een klant werden ontdekt.

Advertentie

Milbona
Voordat je je pak mogelijk onnodig weggooit: het gaat om de 1 liter halfvolle vanilleyoghurt van het merk Milbona, met EAN-code 20329358 en houdbaarheidsdatum 29 april 2019. Bingo? Lidl adviseert dringend om het niet op te eten en terug te brengen naar de winkel. Dan krijg je je geld terug.

Huisarts
Heb je toch van deze vanilleyoghurt gegeten? Geen paniek: als het goed is, komen de metaaldeeltjes gewoon met je ontlasting mee. Misschien zou je er wel een klein wondje in je mond door hebben kunnen oplopen. Volgens het Voedingscentrum wordt het pas echt zorgelijk als je langdurig een te hoge inname van zware metalen (zoals cadmium, kwik, lood, arseen en tin) binnenkrijgt. Dit kan bijvoorbeeld je nieren en lever aantasten. Maar zo ver laat Lidl het natuurlijk niet komen. Daarom dus die terugroepactie. Maak je je toch zorgen? Neem dan vooral contact op met je huisarts.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: ANP, Voedingscentrum. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien