Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Varieer met de blauwe bes

Sorbetijs van blauwe bessen

  • Pureer 600 g blauwe bessen met het sap van 1 citroen, 150-175 g basterdsuiker en 11/2 dl water in een keukenmachine.
  • Draai hiervan in circa 30 min. ijs in een ijsmachine of laat het mengsel in circa 6 uur bevriezen in een diepvriesdoos.
  • Schep het ijs, bij bevriezen in een ijslaatje, het mengsel elk uur om.

Bavarois van blauwe bessen

Advertentie

  • Pureer 600 g blauwe bessen met het sap van 1 citroen en 125 g basterdsuiker.
  • Klop 71/2 dl slagroom stijf en spatel de blauwe bessenpuree erdoor.
  • Week 4-5 blaadjes witte gelatine 5 min. in ruim koud water.
  • Verwarm ze met aanhangend water op zacht vuur tot ze zijn opgelost en roer ze door het blauwe bessenmengsel.
  • Laat dit mengsel 3-4 uur opstijven in de koelkast.

Crumble van blauwe bessen

  • Schep 800 g blauwe bessen met 1-3 el suiker en wat vanillemerg in een ovenschaal.
  • Meng  150 g bloem, 100 g suiker, 125 g gemalen amandelen en 75 g klontjes boter in een keukenmachine tot een kruimelig mengsel.
  • Strooi dit over de bessen en bak de crumble circa 30 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien