Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Goed nieuws voor veganisten: deze eieren zijn volledig plantaardig

Ontbijten met gebakken eieren met kaas en spek als het de avond ervoor laat geworden is, een gepocheerd eitje bij een stukje zalm: heerlijk. Niet zo gek dat eieren een van de dingen zijn die veganisten het meest missen in hun eetpatroon. Daar hebben 2 Franse vrouwen wat op gevonden. 

Philippine en Sheryline hebben een veganistisch ei geproduceerd dat kookt, bakt en smaakt als een kippenei. Het vegan ei is gemaakt van groenten en kun je koken, klutsen en bakken. De eieren hebben zelfs een eierschaal die je open moet breken.

Advertentie

Iedere maaltijd

“We kwamen tot het besef dat mensen ei het meest missen in een veganistisch dieet. Het is een product dat je in iedere maaltijd gebruikt: van ontbijt tot lunch en diner, voor zoete – en hartige gerechten. We besloten er zelf een te maken.”

Minder calorieën

Het duo pielt nog met wat kleine aanpassingen aan het ontwerp en de smaak van het ei. De eierschaal is nu bijvoorbeeld nog van plastic, maar de ondernemers zijn op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief. Hun eieren hebben ook nog eens minder calorieën en vetten dan de dierlijke variant.

Alleen eiwit kloppen is nog ingewikkeld, maar ook daar werken Philipinne en Sheryline hard aan. Ze willen hun veganistische eieren halverwege 2020 op de markt brengen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Aujourd’hui, présentation de l’équipe ! ☺️ Derrière les Merveillœufs se cachent Philippine et Sheryline, fraîchement diplômées ingénieures en biologie. 👩🎓 Ce projet fou est né durant leurs études, lorsqu’elles ont dû mettre au point un produit innovant sur le thème de l’alimentaire. Elles ont alors demandé aux personnes végétaliennes de leur entourage ce qui leur manquait le plus et le résultat était sans appel : ce sont les œufs ! L’équipe a ensuite pris conscience de l’intérêt pour les personnes allergiques et intolérantes aux œufs, malheureusement de plus en plus nombreuses en France et dans le monde… 2 ans après l’émergence de cette idée, nous travaillons toujours avec enthousiasme et persévérance pour vous proposer un produit qui ravira petits et grands au quotidien, et vous permettra notamment de concocter de Merveillœuses tartes aux poireaux ! 😍 #egg #food #vegetal #Merveillœufs #green

Een bericht gedeeld door Les Merveillœufs (@lesmerveilloeufs) op

Een van onze favoriete gerechten met eieren: shakshuka! En nog gezond ook.

Bron: Choose veg. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien