Jammie: zo maak je deze vegan notentaartjes zónder te bakken

Ook zo’n toetjes fan? Maak dan eens een deze heerlijke vegan notentaartjes met romige vulling van cashewnootjes en zoete aardappel. Prachtige taartjes worden dat! Gewoon een kwestie van even opstijven in de koelkast.
Bekijk snel het recept!
Dit heb je nodig (voor 6 stuks):
Voor de bodems:
- 200 g pecannoten
- 200 g grote medjoul dadels, ontpit
- 1 el sinaasappelrasp
- 1 el maanzaad
- 1 tl koekkruiden
- 1 el kokosolie, gesmolten
Voor de chiacrème:
- 400 ml kokosmelk
- 7 el chiazaad
- 4 el agavesiroop
- merg van 1 vanillestokje
Voor de cashew-zoeteaardappelcrème:
- 225 g cashewnoten, geweekt
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 100 ml kokosmelk
- 3 el agavesiroop
- 1 zoete aardappel à 200 g, gekookt & fijngeprakt
Voor de garnering:
- cashewnoten, geroosterd
- kokosflakes, geroosterd
- dadels, in reepjes
- maanzaad
Extra:
- siliconen muffinvorm met 6 holtes
- glazen pot van 500 ml met schroefdeksel
- bakpapier
- keukenmachine
- plasticfolie
Zo maak je de vegan notentaartjes:
Bereidingstijd 30 min.| Wachttijd 1 nacht + 3,5 uur
- Week de cashewnoten voor de cashew-zoeteaardappelcrème één nacht in een kom koud water. Laat ze de volgende ochtend goed uitlekken in een vergiet.
- Knip 6 passende rondjes van bakpapier voor de bodems van de taartjes.
- Begin met het deeg voor de bodems: doe de pecannoten, dadels, sinaasappelrasp, het maanzaad, de koekkruiden en een mespunt (zee)zout in de mengkom van de keukenmachine en draai tot grove kruimels.
- Voeg de gesmolten kokosolie toe en draai tot een bal. Druk het notendeeg in de vormpjes.
- Maak dan de chiacrème: doe de kokosmelk, het chiazaad, de agavesiroop, vanille en een mespunt zout in de pot en schroef de deksel erop.
- Schud krachtig heen en weer en zet 10 minuten in de koelkast.
- Maak ondertussen de cashew-zoeteaardappelcrème: pureer de cashewnoten in de keukenmachine.
- Voeg de kokosolie, -melk, siroop en zoete aardappel toe en draai tot een gladde crème.
- Verdeel de cashew-zoeteaardappelcrème over drie holtes van de muffinvorm.
- Haal de chiacrème uit de koelkast en roer nog even goed door.
- Verdeel de chiacrème over de andere drie holtes van de muffinvorm.
- Dek af met folie en zet 3 uur in de vriezer.
- Haal ze voor het serveren uit de vriezer en laat 30 minuten rusten.
- Druk de taartjes aan de onderkant uit de vormpjes en zet ze op een schaal.
- Garneer ze na een uurtje met de cashewnootjes, kokosflakes, dadels en maanzaad.
Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

lees ook
Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Jacqueline Pietrowski. Receptuur: Alan Jensen.