Verrukkelijke hapjes (deel 5)

Mini-burgers, geglanceerde baconreepjes, pruimen met kaas, crostini met gerookte kip, tapenade, zalmrolletjes met mierikswortelcreme & lolly van camembert.
![]() |
Miniburgers Meng 300 g rundergehakt met 50 g gorgonzola, 1 fijngesneden lente-ui, tijm. zout en peper. Vorm hiervan 10 miniburgers en rooster ze 4-6 min. in een grillpan. Erbij: citroenmarmelade. |
![]() |
Geglaceerde baconreepjes Bestrijk reepjes bakbacon (die alleen gezouten is) dun met gezeefde sinaasappelmarmelade en bak ze circa 15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Steek ze aan spiesjes. |
![]() |
Pruimen met kaas Leg in ontpitte gedroogde pruimen reepjes pecorino. Rol om elke pruim een reepje mager ontbijtspek en bak de pruimen 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. |
![]() |
Crostini met gerookte kip Bestrijk plakjes geroosterd (stok)brood dun met pesto en beleg met geschaafde komkommer, reepjes gerookte kip en een likje pesto. |
![]() |
Tapenade Serveer zwarte (of groene) tapenade op tortillachips en garneer met ½ olijf. |
![]() |
Zalmrolletjes met mierikswortelcrème Bestrijk plakken gerookte zalm met crème fraîche vermengd met zout, peper en mierikswortel (potje). Rol de zalm op en snijd in stukjes. |
![]() |
Lolly van camembert Steek blokjes camembert aan stokjes en bekleed de zijkanten met krokante zoute koekjes of chips. |