Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is het verschil tussen groene, bruine en rode linzen?

Linzen zijn hartstikke gezond, aangezien ze boordevol ijzer, vezels en eiwitten zitten. Maar linzen bestaan zowel in het rood, groen als bruin. Wat is nu het verschil?

Linzen zijn ideaal om een soepje wat voller te maken of een salade wat meer vulling te geven. Maar linzen komen in diverse kleuren. Welke linzen gebruik je in welk gerecht?

Advertentie

Bruine linzen

Over het algemeen zijn bruine linzen de meest voorkomende linzensoort en waarschijnlijk ook degene die je in de supermarkt ziet liggen. Ze kunnen een beetje van kleur variëren, maar hebben over het algemeen een milde, aardse smaak. Ze zijn na 20 tot 30 minuten koken klaar om te eten en ze behouden de originele vorm goed.

Groene linzen

De groene linzen zijn meestal bruin met groen gevlekt en hebben een glanzende buitenkant. Ze hebben een robuuste, peperachtige smaak. Door de stevige structuur moet je ze langer koken dan de bruine linzen, namelijk 45 minuten. Door de pepersmaak is het een perfecte toevoeging aan een frisse salade.

Rode linzen

Roodkleurige linzen zijn ook in verschillende kleurvarianten te verkrijgen, namelijk in het goud, oranje en rood. Het koken van deze linzen duurt ongeveer 30 minuten. Door het koken worden deze linzen redelijk zacht. Hierdoor zijn rode linzen perfect voor in curry’s of als verdikking van een soep.

Overgebleven groenten? Zo maak je lekkere rode linzensoep:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD, The Kitchn. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien