Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is het verschil tussen nacho- en tortillachips?

Nederlanders zijn dol op Mexicaans eten. Zo kunnen we bijvoorbeeld erg genieten van een schaal nacho’s uit de oven. Maar wat is nu het verschil tussen nacho- en tortillachips?

Er zit een groot verschil in prijs, maar smaakt de chips ook anders?

Advertentie

Prijsverschil
Bij de Albert Heijn kost nachochips van het huismerk €1,49 voor een zak van 200 gram. Terwijl je slechts €0,76 betaalt voor een zak tortilla chips van 200 gram. Hetzelfde geldt bij de Jumbo: beide zakken zijn van het Jumbo huismerk en wegen 200 gram. Voor nachochips betaal je €1,45 en voor tortillachips €0,45. Het verschil? Helemaal niks, zegt de Keuringsdienst van Waarde

Ingrediënten
De ingrediënten zijn precies hetzelfde: maïsmeel, zonnebloemolie en (zee)zout. Ook de calorieën zijn zo goed als hetzelfde. Maar waarom is het prijsverschil dan zo groot? Dit blijkt een hele slimme marketingtrucs te zijn.

Marketing
Supermarkten leggen nachochips in het ‘Mexicaanse’-schap, waardoor het product exclusief wordt. Mensen zijn dan bereid er meer voor te betalen, omdat ze denken dat het een ‘bijzonder’ product is. De tortillachips ligt daarentegen gewoon in het chipsvak. Door de onderlinge concurrentie in het chipsvak, hebben ze de prijs van tortillachips enorm verlaagd.

Wil je een keer iets nieuws proberen? Zó maak je zelf overheerlijke zoete aardappelnacho’s met guacamole:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Keuringsdienst van Waarde. Beeld: iStock

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien