Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zelfgemaakte pesto

Wil je snel een smaakexplosie op tafel zetten, maak dan zelfgemaakte pesto. Heerlijk op een stukje brood, bij vis uit de oven of als saus over zelfgemaakte pasta. Wat je overhoudt kun je bewaren in weckpotjes. Met handgeschreven etiket en feestelijke lintje een origineel cadeautje!

Advertentie

Wat heb je nodig?

– keukenmachine
– 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– 50 gram Parmezaanse kaas in stukjes
– 1 teen knoflook
– blaadjes van 1 basilicumplantje (ongeveer 40 gram)
– 12 eetlepels olijfolie extra vierge
– grof zeezout en versgemalen peper naar smaak

Bereiden in 3 stappen

Stap 1: Mix de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en het teentje knoflook in de keukenmachine tot kleine kruimels.

Stap 2: Voeg de basilicum, peper, zout en olijfolie toe en mix alle ingrediënten nog even kort door elkaar. Je verse pesto is klaar!

Stap 3: Wil je de pesto graag wat langer bewaren, doe het dan in een schoon weckpotje en schenk er een dun laagje olijfolie op. Zo blijft de pesto 2 maanden houdbaar. Na opening kun je de pesto het beste binnen 1 week opmaken.

TIP: Je kunt de basilicumblaadjes ook vervangen door rucola of peterselie en in plaats van cashewnoten kun je walnoten toevoegen.

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien