50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Vijf handige keukentips!

Je kan jezelf een hoop tijd en energie besparen in de keuken. Is die bak ijs niet zo snel schepklaar als je voor ogen had, of twijfel je over de versheid van de eieren? Er zijn bepaalde trucjes om ongemakken in de keuken te voorkomen. Libelle zet vijf handige keukentips voor je op een rij!

IJs schepklaar maken
ijs1
Het duurt een tijd voordat een bak ijs uit de vriezer zacht genoeg is om bolletjes te scheppen. Het is heel eenvoudig om ijs voortaan gelijk schepklaar te maken. Het enige dat je nodig hebt is een grote sluitgripzak. Plaats de bak ijs in een sluitgripzak in de vriezer, en je ijs zal gelijk schepklaar zijn!

Advertentie

Houdbaarheid van eieren controleren
ei1
Heb je het doosje van de eieren inmiddels weggegooid en twijfel je over de houdbaarheid van de eieren? Vul dan een bak met water en plaats de eieren in de bak. Wanneer het ei op de bodem blijft liggen, dan is het nog prima voor consumptie. Drijft de ei naar de oppervlakte van het water? Dan is het verstandiger om het ei weg te gooien.

Kokend water niet laten overlopen
kokend-water
Je hebt niet altijd zin en tijd om je pan met kokend water in de gaten te houden. Toch gaat het weleens mis als je even niet kijkt. Voorkom dat je pan met kokend water overloopt door een houten lepel op de pan te leggen.

Glazen potten openen
glazenpot
Ben jij niet gezegend met de nodige dosis armkracht? Met deze tip kan je in het vervolg zelf glazen potten opendraaien zonder de hulp van anderen. Trek een rubberen handschoen aan en met weinig kracht draai je de deksel los!

Sla langer vers houden
sla
Hartstikke zonde, die sla die na twee dagen al bruin uitgeslagen is. Voorkom dit soort taferelen door de sla op de juiste manier te bewaren. Dit doe je door de sla ten eerste de sla zo droog mogelijk te bewaren. Stop de sla in een plastic zak en plaats wat gevouwen keukenpapiertjes aan de bovenkant van de sla. Sluit de zak goed af en zorg dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit. Op deze manier blijft de sla extra lang vers en knapperig!

 

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien