Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Vis op het kerstmenu? Zó krijg je vis altijd lekker knapperig

Ben je van plan een heerlijk visje klaar te maken met Kerst? Dan wil je natuurlijk wel dat -ie lekker knapperig is. Zó doet je dat.

Het maakt niet uit welke vis je precies wilt klaarmaken, maar met deze tips zorg je er in ieder geval voor dat tijdens het kerstdiner iedereen smult van een knapperig visje.

Advertentie

Bloem
Zorg er als eerste voor dat de vis droog is voordat je ‘m in de pan legt. Dep de vis daarom droog met een stuk keukenpapier. Strooi daarna een laagje bloem met wat zout en peper op een bordje. Leg de vis op het bordje en haal ‘m door de bloem. Door de vis nu te bakken, zorg je voor een krokant laagje. 

Wil je echt een krokant jasje? Dan kun je de vis door een laagje losgeklopt ei halen, en daarna bedekken met paneermeel. Zo krijgt de vis een dikkere korst.

Olie
Zet de pan een paar minuten op halfhoog vuur voordat je de vis erin doet, met 1 à 2 eetlepels olie. Doe de vis in de pan zodra de olie begint te roken en druk stevig met een spatel op de vis om te voorkomen dat de randen omkrullen. Wanneer de vis onder goudbruin is, kun je ‘m omdraaien. Bak de vis dan nog 1 minuut.

Et voìla: je knapperige vis is klaar!

Brand de vis bij jou altijd aan? Dan is het misschien een idee om wat bakpapier in de koekenpan te leggen. In de video hieronder legt Sandra Ysbrandy uit hoe je met bakpapier de perfecte vis bakt:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Elle Eten, Favorflav, AH. Beeld: iStock

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien