Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Ons eetgedrag verandert: we eten massaal dít soort vlees door de coronacrisis

Nu veel mensen thuiszitten, doen we meer boodschappen dan normaal. Je luncht niet meer op werk en buiten de deur eten zit er voorlopig niet in. Vleesverwerker Vion merkt dat het eetgedrag van Nederlanders verandert door de coronacrisis. Een bepaald stuk vlees wordt meer verkocht dan voorheen. 

Vion werkt samen met de Nederlandse en Duitse overheid om de voedselvoorziening op peil te houden. Restaurants en hotels nemen geen vlees meer af, terwijl de levering aan supermarkten juist toeneemt.

Advertentie

Makkelijk vlees

Het is de vleesverwerker opgevallen dat de omzet van makkelijke, goedkope vleesproducten, zoals gehakt, toeneemt ten opzichte van luxe producten, zoals biefstuk. Verder meldt Vion dat deze verschuivingen van grote invloed zijn op ‘verwaarding’ van vlees, waardoor inkoop- en verkoopprijzen een nieuwe verhouding krijgen.

Tapas-aanrader: gehaktballetjes in een overheerlijk tomatensausje:

Meer lezen over eten? Bestel de Libelle Lekker: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Vion. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien