Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Afvallen? Dit eenvoudige dieet blijkt het meest effectief

Wie een paar kilo af wil vallen, schrapt al gauw koolhydraten en (geraffineerde) suikers uit het voedingspatroon. Maar wist je dat je veel sneller afvalt als je vlees van ’t menu haalt? 

Dat bewijst nieuw onderzoek gepubliceerd in de Journal of the American College of NutritionWie overstapt op een vegetarisch dieet valt niet alleen meer af, maar wordt ook gezonder. Hoe de onderzoekers tot deze interessante conclusie zijn gekomen? In een groep van 74 mensen – overigens allemaal met type 2 diabetes – lieten ze de helft een vegetarisch dieet volgen gebaseerd op granen, groenten, fruit en noten.

De anderen volgden een ‘gewoon’ dieet voor diabetici. Beide groepen mochten dagelijks 500 calorieën minder eten dan het dieet voorschreef. Onze eigen voedingsdeskundige Wendy Walrabenstein geeft aan: “Een vegetarisch voedingspatroon volgen is natuurlijk al heel goed, maar de gemiddelde Nederlander zou ook baat hebben bij een beetje minder kaas eten.”

Advertentie

Twee keer zo effectief

Wat blijkt? Het vegetarische voedingspatroon is bijna twee (!) keer zo effectief. De groep die dit dieet volgde, viel gemiddeld 6,2 kilo af; de andere groep 3,2. En dat is nog niet alles: het vegetarische dieet zorgde er ook voor dat het vet om en in de spieren meer afnam, wat beschermend is tegen diabetes type 2. Dit kan je metabolisme een boost geven, wat weer prettig is als je je gewicht onder controle wilt houden na het afvallen.

Denk je nu: ‘Help, ik kan niet zonder vlees’? We snappen je. Maar het blijkt dus écht de moeite waard om – wie een paar kilo kwijt wil – in ieder geval mínder vlees te eten.

Over Wendy Walrabenstein

Wendy Walrabenstein is diëtist/voedingsdeskundige en auteur van Food Body Mind. Dit boek helpt jou een eigen plan te maken voor een gezond & lekker leven. Wil jij fysiek én mentaal gezond zijn en blijven? Bestel dan hier het boek. Lees ook haar blog.

Meer lezen over afvallen? Volg Libelle Lekker op Facebook!

Bron: Delish.com. Beeld: Istock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien