Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Zó laat je vlees snel en makkelijk ontdooien (zonder magnetron)

Eerlijk is eerlijk: we vergeten allemaal weleens om het vlees op tijd uit de vriezer te halen. Gelukkig is er een snelle en simpele manier om je vlees te ontdooien.

Voor de duidelijkheid: de beste manier om vlees te ontdooien, blijft door het vlees enkele uren voor het koken in de koelkast te leggen. Zo heb je namelijk de minste kans op bacteriën. Bovendien blijft de structuur van het vlees zo het beste.

Advertentie

Magnetron
Maar wij begrijpen ook dat je soms in alle drukte vergeet het vlees op tijd uit de diepvries te halen. Je kunt er dan voor kiezen om het vlees te ontdooien in de magnetron. Toch kun je dit beter niet doen, want zo kan het vlees op sommige plekken al beginnen te garen voordat het volledig ontdooid is. Er bestaat een veel betere manier om het vlees snel te ontdooien. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een afsluitbaar plastic zakje, een grote kom en wat lauw water.

Druppelend water
Haal het vlees uit de verpakking en plaats het in een hersluitbaar plastic zakje. Druk alle lucht eruit, rits het zakje dicht en leg het vlees in de kom. Vul de kom met lauw water en plaats ‘m in de gootsteen onder een snel druppelende kraan. Het druppelende water moet enigszins koel aanvoelen. Laat het vlees in de kom in de gootsteen staan totdat het helemaal ontdooid is. Dit duurt voor kleine stukjes kipfilet gemiddeld 20 minuten. Grote stukken vlees hebben natuurlijk iets langer de tijd nodig.

Geen bacteriën
Het druppelende water zorgt voor circulatie, waardoor het water rondom het vlees een constante temperatuur behoudt. Hierdoor ontdooit het vlees sneller en krijgen bacteriën geen kans om te groeien. Het vlees smaakt nu ook veel lekkerder dan wanneer je het in de magnetron laat ontdooien.

Wat je móet weten wanneer je eten invriest:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Kitchn. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien