On Your Feet! de Musical vanaf €39, klik hier

Vloeibare suikervervangers

Een koffielepel vloeibare suikervervanger bevat maar 2 kcal, terwijl een koffielepel suiker 20 kcal bevat! Daarnaast mengt een vloeibare suikervervanger sneller & gemakkelijker dan ‘echte’ suiker.  De vervangers zijn geschikt voor diabetici maar ook voor mensen die op hun gewicht/eetpatroon willen letten. De zoetjes voor in de koffie kunnen helaas niet in onze kook of bakgerechten gebruikt worden, de zoetjes gaan verloren door de hitte. Een alternatief de vloeibare suikervervangers!

Waar bestaat menig suikervervanger uit?
Een suikervervanger bevat; water, zoetstoffen (cyclamaat, saccharine), fructose, voedingszuur (citroenzuur) en conserveermiddel (sorbinezuur).

Kun je met vloeibare suikervervanger een taart bakken?
Een taart/cake bevat voor het volume vaak een kwart suiker. Daarom moet het recept voor een taart of cake wel een beetje worden aangepast. Dit is eenvoudig op te lossen door zelfrijzend bakmeel te gebruiken en de eiwitten en dooiers apart stijf te kloppen door het beslag. Doordat er geen ‘echte’ suiker wordt gebruikt zullen cakes en taarten er altijd iets bleker uit blijven zien, maar dit verandert gelukkig niets aan de smaak.

Vloeibare suikervervangers

Een goed voorbeeld van een vloeibare suikervervangers zijn Canderel poeder & Natrena Chef. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het bereiden van koude en warme gerechten.

Verkrijgbaar bij o.a. webwinkel de Groene Luifel

Voor recepten en meer informatie kunt u terecht op de website van Cadenderel en/of de website van Natrena.

Bron: www.canderel.nl & www.natrena.nl

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien