Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom je het vocht van kikkererwten voortaan moet bewaren

Spoel jij het vocht dat bij je kikkererwten in blik zit altijd door de gootsteen? Hartstikke zonde! Het bevat namelijk aquafaba: een vloeistof waar je heel veel verschillende kanten mee op kunt.

Aquafaba is rijk aan zetmeel en plantaardige eiwitten en lijkt op de consistentie van ruw eiwit. Het zit niet alleen in een blik kikkererwten, maar ook in dat van andere peulvruchten, zoals linzen en witte en bruine bonen.

Advertentie

Wat is het?
Deze vloeistof is vooral erg handig voor veganisten, omdat het gebruikt kan worden als een vervanger voor dierlijke eiwitten. Door de aquafaba op te kloppen krijgt het dezelfde structuur als echt eiwitschuim. Je kunt hier onder andere merengue, mousse, schuimpjes, luchtige cake en slagroom mee maken.

Hoe maak je het?
Laat de inhoud van een blikje biologische kikkererwten uitlekken en vang het uitlekvocht op. Voeg 2 eetlepels suiker of zoetstof aan de aquafaba toe en klop het op met een mixer op de hoogste stand zodat er een mooi, stevig schuim ontstaat. Je kunt er vervolgens naar smaak nog bijvoorbeeld cacaopoeder, kaneel of vanillebourbon aan toevoegen.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien