Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Deze 7 voedingsmiddelen zitten boordevol vitamine C

We weten allemaal dat sinaasappels heel veel vitamine C bevatten en dus goed zijn om dagelijks te nuttigen voor een hoge weerstand. Maar wist je dat er ook andere lekkere voedingsmiddelen heel veel van dezelfde vitamine te vinden zijn? Wij zetten de grootste voor je op een rij.

Kom maar door met die fruitsalade!

Advertentie

Mango

Goed nieuws als je van mango houdt. De zoete, tropische vrucht blijkt namelijk een grote bron van vitamine C te zijn. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond. Een verse mango bevat namelijk maar liefst 75 milligram vitamine C. Er zit wel meer suiker in mango dan sinaasappel, maar de vrucht blijft alsnog een zeer gezonde keuze.

Lychee

Een stuk minder bekend, maar minstens zo gezond als de sinaasappel is de Lychee. Het kleine vruchtje kun je gemakkelijk uit de hand eten, is zoet van smaak en heeft een ietwat vreemde textuur waar je misschien eerst even aan moet wennen. Maar als je graag meer vitamine C binnen wilt krijgen, zit je met de Lychee goed. Het vruchtje bevat namelijk 136 milligram vitamine C per cup.

Spruitjes

Je zou het niet zo snel denken gezien hun ietwat bittere smaak, maar spruitjes zijn ware vitaminebommetjes. Ook bevatten ze erg veel gezonde vezels, die weer bij kunnen dragen aan een goede stoelgang. Per opscheplepel spruitjes krijg je maar liefst 75 milligram vitamine C binnen.

Groene paprika

Verkouden? Dan is het eten van paprika een goed idee! De groene of rode paprika in het speciaal, want met het eten van een portie paprika krijg je maar liefst 120 milligram vitamine C binnen. Eet de groente als tussendoortje met wat hummus, of door bijvoorbeeld een zelfgemaakte pastasaus. Lekker én gezond.

Bloemkool

Gek op pizza met bloemkoolbodem, of eet je vaak bloemkoolrijst? Dan ben je goed bezig. Want ook de bloemkool bevat veel van de geliefde vitamine. Een klein bloemkoolroosje bevat namelijk al 128 milligram vitamine C! De groente is ook nog eens heel laag in calorieën en bevat lekker veel vezels, dus eet er lekker veel van.

Ananas

Zin in een tropische vrucht? Als je geen zin in mango hebt, kun je dan maar het best voor ananas gaan. Want ook daar zit ontzettend veel vitamine C in. 100 gram van de vrucht bevat al 79 milligram van de belangrijke vitamine, dus schroom niet om lekker wat ananas te snacken als tussendoortje.

Broccoli

Ook in deze koolsoort zit veel vitamine C. Naast dat er verrassend veel proteïne in bloemkool zit, zit er ook heel veel vitamine C in. Hoeveel? Nou, maar liefst 81 milligram per portie. Gooi het door je pasta met zalm, of maak er een lekkere curry mee. Je zit sowieso goed en hoeft niet bang te zijn dat je te weinig vitamine binnenkrijgt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Elektrische citruspers 160W
Elektrische citruspers 160W
€ 49,95
Bestellen

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien