Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Voeg dít toe en je goedkope wijn smaakt net iets lekkerder!

Helaas smaakt een lekkere wijn vaak ook wat duurder, maar dat betekent niet dat je standaard meer geld moet uitgeven. Je kunt goedkopere flessen wijn uit de supermarkt namelijk heel gemakkelijk wat lekkerder laten smaken door één simpel ingrediënt toe te voegen.

En het fijne is: je hebt dit waarschijnlijk gewoon in je keuken staan!

Advertentie

Snufje zout

Het enige wat je namelijk hoeft toe te voegen, is een snufje zout. Een beetje zout zou de smaken van een goedkope wijn namelijk beter in balans brengen en hem daarom wat lekkerder laten smaken. Dit trucje is afkomstig van Nathan Myrhvold, een medewerker bij Microsoft. Nathan had een tijdje geleden de eer om een wijntje te drinken met wijnexpert Gina Gallo. Hij vond de Gabernet die hij haar wilde schenken net niet smakelijk genoeg en besloot om een snufje zout te voegen voor wat meer pit.

Proberen waard

Nina keurde het helemaal goed en Nathan besloot hierna om de tip ook met zijn vrienden te delen. En wat bleek? Ook zij waren helemaal fan van de tip en vonden hun goedkope wijn stukken lekkerder smaken met een snufje zout. Deze tip is dan ook het proberen waard vinden wij!

Vergeten wijn te koelen? Op deze manier is je fles binnen een kwartier koud:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Her. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien