Gezond genieten: volkoren pizza met tomaten, boerenkool en mozzarella

We houden (bijna) allemaal wel van een lekkere pizza op z’n tijd. Met deze volkoren pizza hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor de enorme dosis aan calorieën.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 350 g volkorenbloem
- 2 tl grof zeezout
- 1 tl gedroogde gist
- 250 ml water
- 60 ml olijfolie
- 150 g verse boerenkool, gesneden
- 2 el olijfolie
- 4 tenen knoflook, dungesneden
- chiliflakes
- versgemalen zwarte peper
- zout
- 2 tomaten
- 250 g buffelmozzarella (of ricotta)
- zwarte olijven
Zo maak je de volkoren pizza:
- Mix bloem, zout, gist, water en 60 ml olie met een deeghaak op lage snelheid in 7 min. tot een soepel deeg. Zet afgedekt met een vochtige doek 30 min. op een warme plek tot het licht gerezen is.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne plakken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de boerenkool met 2 eetlepels olie, de plakjes knoflook, wat chiliflakes en zout en verdeel dit over de pizza’s. Bak ze 15-18 min. tot de bodem goudbruin is en de boerenkool crispy.
- Rasp intussen de tomaat en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de tomaat, mozzarella en wat zwarte olijven over de volkoren pizza’s en serveer meteen.
Bereidingstijd 50 min. Wachttijd 30 min. Kcal 683 p.p.
Nog meer lekkere gerechten, vind je in de Libelle Lekker:

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.
lees ook
Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Bart Stuart