Voor de afwisseling: hartige Sinthapjes!
Hartige banketletter
Wie heeft ooit bedacht dat er in een banketletter amandelspijs moet zitten? Wij doen het lekker anders; deze letter zit namelijk boordevol Italiaanse ingrediënten voor een hartig Sinthapje.
Wat?
pakje bladerdeeg
1 ei
350 gram mozzarella, in kleine blokjes
100 gram geraspte kaas
1 potje zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
100 gram zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
2 tl tijmblaadjes
3 el bladpeterselie
Hoe?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek naast elkaar, zodat ze 1 cm overlappen. Rol het glad tot er een geheel ontstaat. Neem een kom en meng de mozzarella, geraspte kaas, tomaatjes, olijven en de kruiden door elkaar. Verdeel het mengsel over de lengte van het deeg en rol het deeg op. Gebruik wat water om de randen goed dicht te maken en maak van de banketstaaf een letter. Klop vervolgens het ei los en bestrijk de bovenkant van de letter ermee. Bak het een half uurtje in de oven.
Tip: om de letter wat feestelijker te maken, strooi je wat geraspte kaas over de letter heen.
Pieten meatpops
Deze hartige variant van de cake pop is ideaal om als Sinthapje te serveren.
Wat?
peper
gehaktballetjes
cherry tomaatjes, gehalveerd
slablaadjes
mayonaise
ketchup
basilicum blaadjes
satéprikkers
stukje komkommer
Hoe?
Prik aan het uiteinde van een satéprikker een warm gehaktballetje zodat er nog een centimeter prikker bovenuit steekt.
Dan is het tijd om het pietje te versieren! Snijd een aantal slablaadjes in een rondje en rijg deze onder het gehaktballetje als kraag. Snijd dan kleine schijfjes van de komkommer en haal de binnenkant eruit zo dat je een ringetje krijgt.Doe deze komkommerband om de gehaktbal en gebruik de halve cherry tomaatjes als hoed. Maak hier een klein sneetje in en steek er een basilicumblaadje doorheen.
Nu gaan we het gezichtje maken; gebruik de mayonaise en stukjes peperkorrel voor de ogen en trek een streep ketchup als mondje.
Tip: om dit hartige hapje nog meer in de Sinterklaassferen te brengen, voeg je een paar verkruimelde kruidnoten toe aan jouw gehaktballen recept.
Source: seasaltwithfood.com on Pinterest
Source: familycircle.com on Pinterest