Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: kun je voorgesneden groenten in een bolstaand zakje nog eten?

Veel mensen denken bij het zien van een bolstaand zakje dat de etenswaren erin niet meer goed zijn, maar geldt dit eigenlijk voor alle etenswaren? Kun je voorgesneden groenten in een bolstaand zakje bijvoorbeeld nog gewoon eten?

Als we het Voedingscentrum moeten geloven wel; een bolstaande verpakking kan bij voorgesneden groenten namelijk ook iets heel anders betekenen.

Advertentie

Aangepast luchtmengsel
Bij sommige zakjes voorgesneden groenten is de lucht in de verpakking vervangen door een aangepast luchtmengsel, bijvoorbeeld door een beschermend mengsel zonder zuurstof. Verpakkingen die met deze lucht verpakt zijn, staan daarom soms een beetje bol, maar zijn ongevaarlijk.

Zó kun je het checken
Het luchtmengsel zorgt er namelijk voor dat de groenten langer houdbaar blijven. Dit kun je ook op de verpakking terugvinden, daar staat dan namelijk ‘verpakt onder beschermende atmosfeer.’ Dit heeft verder geen invloed op het product en het vervliegt op het moment dat je de verpakking opent.

Wel bedorven
In sommige gevallen kan het natuurlijk zijn dat het zakje wél bol staat door bederf. Dit kun je dan meestal ook aan het product zelf zien. De groenten zien er dan bijvoorbeeld slap uit en/of ruiken vies. Dit komt meestal voor bij het verstrijken van de houdbaarheidsdatum of omdat het product te lang buiten de koeling heeft gestaan.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien