Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: kun je voorgesneden groenten in een bolstaand zakje nog eten?

Veel mensen denken bij het zien van een bolstaand zakje dat de etenswaren erin niet meer goed zijn, maar geldt dit eigenlijk voor alle etenswaren? Kun je voorgesneden groenten in een bolstaand zakje bijvoorbeeld nog gewoon eten?

Als we het Voedingscentrum moeten geloven wel; een bolstaande verpakking kan bij voorgesneden groenten namelijk ook iets heel anders betekenen.

Advertentie

Aangepast luchtmengsel
Bij sommige zakjes voorgesneden groenten is de lucht in de verpakking vervangen door een aangepast luchtmengsel, bijvoorbeeld door een beschermend mengsel zonder zuurstof. Verpakkingen die met deze lucht verpakt zijn, staan daarom soms een beetje bol, maar zijn ongevaarlijk.

Zó kun je het checken
Het luchtmengsel zorgt er namelijk voor dat de groenten langer houdbaar blijven. Dit kun je ook op de verpakking terugvinden, daar staat dan namelijk ‘verpakt onder beschermende atmosfeer.’ Dit heeft verder geen invloed op het product en het vervliegt op het moment dat je de verpakking opent.

Wel bedorven
In sommige gevallen kan het natuurlijk zijn dat het zakje wél bol staat door bederf. Dit kun je dan meestal ook aan het product zelf zien. De groenten zien er dan bijvoorbeeld slap uit en/of ruiken vies. Dit komt meestal voor bij het verstrijken van de houdbaarheidsdatum of omdat het product te lang buiten de koeling heeft gestaan.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien